Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Israël dreigt Oslo akkoorden op te zeggen en Abbas af te zetten

Likud minister Erdan vindt dat Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria officieel geannexeerd moeten worden - PA leider Abbas heeft al ruim $ 1,5 miljard 'hulp'geld uit het buitenland bij elkaar gestolen


Volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken overweegt de regering in Jeruzalem de Oslo akkoorden met de Palestijnen en de internationale gemeenschap officieel op te zeggen omdat de Palestijnse leider Mahmoud Abbas 'deze heeft vernietigd met zijn plan om de VN erkenning voor een eigen staat te vragen,' iets dat expliciet wordt verboden in de in 1993 gesloten overeenkomsten.

Het ministerie roept alle Israëlische ambassadeurs in het buitenland op contact op te nemen met premiers, presidenten en ministeries om hen dringend te verzoeken alles te doen om het Palestijnse initiatief tegen te houden, omdat de gevolgen daarvan verstrekkend zullen zijn. 

'De Palestijnse resolutie is een duidelijke overtreding van het fundamentele principe van onderhandelingen en een schending van de overeenkomsten tussen Israël en de PLO,' aldus de verklaring. 'De aanneming van de resolutie zal Israël het recht geven de eerdere akkoorden met de PLO te herevalueren en overwegen deze gedeeltelijk of geheel te annuleren, waardoor het vredesproces in de toekomst veel moeilijker wordt.'

'Afzetten Abbas enige optie'

Israël herhaalt nu het voorstel dat de Palestijnen weer om de tafel gaan zitten en onderhandelen over een Palestijnse staat binnen voorlopige grenzen. Als de Algemene Vergadering van de VN op 29 november echter toch akkoord gaat met de officiële erkenning van 'Palestina' dan 'is het omver werpen van het regime van Abu Mazen (de terroristennaam van Abbas) de enige optie. Iedere andere optie zou betekenen dat wij ons overgeven en erkennen dat het Israëlische leiderschap gefaald heeft.'

'Annexatie Judea en Samaria'

Minister van Milieu Gilad Erdan, lid van Netanyahu's Likud partij, zei vanochtend dat Israël als reactie op de eenzijdige Palestijnse plannen de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria zou moeten annexeren. Erdan is bepaald niet de enige hoge Israëlische official die hiertoe oproept.

De regering Netanyahu kan zoals gebruikelijk een storm van kritiek verwachten uit Europa en de Verenigde Staten. De Palestijnse Autoriteit heeft de Oslo akkoorden echter vanaf het allereerste begin nooit gehonoreerd. Terwijl Abbas beweert dat terreur tegen Israëlische burgers wordt ontmoedigd, worden nog steeds straten, pleinen en scholen vernoemd naar Palestijnse zelfmoordterroristen. Tevens wordt op alle Palestijnse scholen geleerd dat heel Israël 'Palestina' is en de Joodse staat volledig moet verdwijnen. (1)

Abbas stal al meer dan $ 1,5 miljard

Mahmoud Abbas heeft overigens geen enkel belang bij vrede met Israël, want daardoor zou zijn maandelijkse salaris van circa $ 1 miljoen, dat wordt gefinancierd met de enorme stroom 'hulp'geld uit de Arabische wereld, Europa en de VS, in gevaar komen omdat de Palestijnen dan hun eigen broek moeten ophouden. Ter vergelijk: de Amerikaanse president Barack Obama verdient iedere maand 'slechts' $ 400.000. Abbas heeft meer dan $ 500 miljoen bij elkaar gestolen hulpgeld op diverse Jordaanse bankrekeningen gezet. Zijn voorganger Arafat had zelfs ongeveer $ 1 miljard 'ontwikkelingshulp' uit het Westen verduisterd. (2)

Daarnaast bezit Abbas een 504 Challenger privé jet, een nieuwe Global Express speedjet ter waarde van $ 53 miljoen en heeft hij Rusland gevraagd om nog een 'presidentiële' privéjet ter waarde van $ 55 miljoen. De afgelopen 8 jaar gaf Abbas meer dan $ 1 miljard voor zichzelf uit, waardoor het totaalbedrag dat hij ontvreemdde op $ 1,5 miljard komt. Ook zou de Palestijnse leider grond bezitten en een plan hebben klaarliggen om in geval van nood naar Jordanië -het echte en enige Palestina- te vluchten.


Xander

(1) Arutz 7

(2) Ynet News

 Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl