HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Stille mobilisatie in Israël: Aanval op Iran mogelijk zeer nabij
Stille mobilisatie in Israël: Aanval op Iran mogelijk zeer nabij
Minister Defensie Barak roept luchtmacht op klaar te zijn om 'zowel dichtbij als op grote afstand' in actie te komen

 
Israëlische F-16-i's in formatie boven de Middellandse Zeekust. 
 
Volgens ooggetuigen ter plekke vindt er in Israël een in de media stil gehouden massale mobilisatie van de strijdkrachten plaats en zijn er meerdere ongewone signalen die erop wijzen dat de lang verwachte militaire aanval op Iran nu mogelijk zeer nabij is.
Een niet bij name genoemde Amerikaanse christelijke voorganger zou van zijn contacten in zowel het leger van Israël als de VS hebben begrepen dat er iets groots ophanden is, reden waarom hij zijn familie terugstuurt naar Amerika. Ook zou hij met eigen ogen getuige zijn van massale troepenbewegingen in Israël, iets dat hij in zijn ruim 20 jaar in Israël nog nooit eerder op zo'n grote schaal heeft waargenomen.
 
In de laatste paar dagen zijn er meerdere mobiele installaties met luchtafweerraketten in de hoofdstad Jeruzalem opgesteld, waarvan de voorganger er drie vanuit zijn kantoorramen kan zien. Lange colonnes pantservoertuigen zijn op weg richting de grens met Egypte in de Sinaï woestijn. Ook zou de belangrijkste Rabbi van het land ontmoetingen hebben met de hoogste militaire leiders, iets dat in het verleden alleen gebeurde als er een grote militaire campagne op touw stond.
 
Obama vijand van Joodse staat
In Israël zijn de meeste mensen er van hoog tot laag van overtuigd dat Obama in werkelijkheid een vijand van Israël is en zich om die reden steeds openlijker als bondgenoot van de extremistische Moslim Broederschap opstelt. Obama heeft tot nu toe geweigerd om als president een staatsbezoek aan Israël te brengen. Vooral het feit dat hij een over 2 weken geplande ontmoeting met premier Netanyahu heeft afgezegd maar wél de Egyptische Moslim Broederschap president Mohammed Mursi heeft uitgenodigd om naar Washington te komen heeft kwaad bloed gezet in de Joodse staat.
 
Volgens de voorganger heeft Israël de laatste jaren weliswaar vaker gedreigd met militaire actie tegen Iran zonder dat er uiteindelijk iets gebeurde, maar is het deze keer heel anders. Zo bezochten op één dag minstens 20 bussen vol Israëlische militairen de Klaagmuur, iets dat hij nog nooit eerder had meegemaakt.  (1)
 
Barak: Luchtmacht moet klaar zijn om in actie te komen
Minister van Defensie Ehud Barak was gisteren op bezoek bij een squadron F-15's. Zonder de naam van Iran te noemen liet ook hij doorschemeren dat de Israëlische luchtmacht binnenkort een grote uitdaging staat te wachten. 'Het afgelopen jaar hebben we enorme tektonische veranderingen meegemaakt in de hele regio. Deze verschuiving zorgt voor de meest complexe uitdagingen waar we ons ooit voor gesteld zagen, zowel dichtbij als op zeer grote afstand. Deze uitdagingen maken het nodig dat we in actie komen en hier klaar voor zijn.'
 
Barak zei dat het de verantwoordelijkheid van de politiek is om te zorgen dat oorlogen zo lang mogelijk worden uitgesteld en alleen worden gevoerd als alle andere opties zijn uitgeput. 'Wij leven echter niet in West Europa of Noord Amerika. Dit is echt een hardvochtige regio, we zijn een 'villa in de jungle', met overal vijandelijke machten om ons heen... De burgers van Israël hebben vertrouwen in jullie, dat als er inderdaad actie moet worden ondernomen, jullie dat zullen doen en zullen winnen.' (2)

Luchtmacht, onderzeeërs, ballistische raketten, EMP bom

De laatste maanden hebben we uitvoerig besproken dat een Israëlische aanval op Iran op meerdere manieren kan plaatsvinden. Zo kan er behalve een luchtaanval ook een aanval met kruisraketten vanuit Dolphin onderzeeërs worden uitgevoerd of met ballistische Jericho-2 en Jericho-3 raketten vanuit Israël zelf. De laatste weken is er nog een optie voor het voetlicht gekomen, namelijk een aanval met een EMP bom waardoor alle elektrische en elektronische apparatuur in heel Iran of mogelijk zelfs het hele Midden Oosten langdurig wordt uitgeschakeld. Hierdoor zal een aanval op de Iraanse nucleaire installaties met gevechtsbommenwerpers een stuk minder gevaarlijk wordt.
 
 
Xander
 

Zie ook o.a.:
 
10-08: 'Israëlische aanval op Iran in de herfst en vóór verkiezingen VS'  

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl