Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Duitse geheime dienst in 2009: Schuldencrisis kan tot wereldoorlog leiden
Duitse geheime dienst in 2009: Schuldencrisis kan tot wereldoorlog leiden
Market Oracle analist: Westerse systeemcrisis begonnen, zelfs $ 10 biljoen zal instorting hooguit 3 jaar uitstellen

 
 
De Duitse geheime dienst BND (Bundesnachrichtendienst) kreeg in 2009 de opdracht de vraag te beantwoorden wat er zou gebeuren als de economische stimulanspakketten zouden zijn uitgewerkt en geen blijvend resultaat zouden hebben (zoals anno 2012 overduidelijk het geval is). Het vreeswekkende, tot nu toe vrijwel stilgezwegen antwoord was dat de schuldencrisis in Europa dan wel eens zou kunnen uitmonden in een nieuwe wereldoorlog.
Drie jaar geleden dacht men nog dat de in 2008 uitgebroken crisis beteugeld was. Althans, dat werd bij hoog en bij laag beweerd door de gevestigde orde. Kritische analisten die stelden dat de problemen alleen maar erger zouden worden werden lacherig weggezet als doemdenkers en angstzaaiers. Professor Michael Hudson, hoofdadviseur economische vraagstukken van de Letse regering, was in 2009 de enige die openlijk zei te verwachten dat het hele maatschappelijke systeem in het Westen al op korte termijn in elkaar zou storten en de plotselinge forse verarming van de bevolking een nieuwe wereldoorlog zou kunnen veroorzaken (3).
 
Ook aan de waarschuwingen van de BND werd destijds nauwelijks aandacht besteed. Slechts één vaktijdschrift publiceerde de drie scenario's die het BND schetste, waarvan er één tot een wereldoorlog zou leiden. Het enge is dat juist dit scenario tot nu toe stap voor stap werkelijkheid aan het worden is. (1)
 
'Systeemcrisis begonnen, $ 10 biljoen koopt slechts 3 jaar uitstel instorting'
'The Market Oracle' financieel specialist Jim Willie CB constateert in zijn laatste analyse dan ook dat de Westerse systeemcrisis is begonnen. Van december 2011 tot april 2012 werd er via dollar swaps $ 3,2 biljoen in het Europese bankensysteem gestoken. 'Dat heeft niets uitgehaald, aangezien hun banken nog steeds op een veld Griekse ruïnes lijken,' aldus Willie. 'De banken zijn slechter af als vóór de toepassing van de LTRO fondsen (massale kredieten van de ECB). Wat een ironie! (ECB president) Draghi heeft geen enkele geloofwaardigheid meer.'
 
'De tragedie wordt geaccentueerd door het besef dat de clowns van de centrale banken niets hebben geleerd en dezelfde leeghoofdige oplossingen proberen, enkel om hun fouten later te herhalen. Het publiek lijkt niet in staat zich de eerdere mislukkingen te herinneren en houdt hoop. Inmiddels horen we over een mogelijk $ 2 biljoen kostend plan om de Europese banken te herkapitaliseren. In Weimar termen is dit slechts wisselgeld... het totaal zit inclusief de Amerikaanse en Britse besluiten tegen de $ 6 biljoen.'
 
'Westerse financiële en economische systeem stort in'
'Zodra de trekpoppetjes beginnen te praten over een totaal van $ 10 tot $ 12 biljoen voor Europa, Groot Brittannië en de VS bij elkaar, zullen ze serieus het bankensysteem willen herkapitaliseren. Ze geven de voorkeur aan deze zinloze benadering, onder het voorbehoud dat de grote banken niet bankroet gaan.'
 
'Het is hilarisch dat zelfs $ 10 biljoen niet zal werken maar enkel een paar jaar -misschien 3- uitstel zal kopen,' schrijft Willie, die het Westerse financiële systeem vergelijkt met een drankverslaafde die intraveneus een heel vat whiskey toegediend krijgt om nog op de been te blijven. 'De grote tragedie is dat het hele Westerse monetaire systeem en het daaraan verbonden economische systeem eraan gaat. Wees getuige van de geleidelijke ineenstorting.' (2)
 
 
Xander
 
(1) KOPP
 
 
Zie ook o.a.:
 
(3) 15-09: EU-voorzitter Polen en EU-commissie verwachten oorlog na instorten eurozone (/ Europese geheime diensten houden al sinds vorig jaar serieus rekening met een nieuwe oorlog in Europa)

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl