HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Hoofd exorcist beschuldigt Vaticaan van ontvoering meisjes voor seksfeesten
Hoofd exorcist beschuldigt Vaticaan van ontvoering meisjes voor seksfeestenVolgens Gabriele Amorth, de top exorcist van de Rooms Katholieke kerk, was de 'heilige stoel' direct betrokken bij de ontvoering van de 15 jarige Emanuela Orlandi (foto) in 1983. Amorth zegt dat tienermeisjes zoals Emanuela door een gendarme van het Vaticaan werden 'gerekruteerd' voor seksfeesten waar diplomaten van buitenlandse ambassades maar ook van het Vaticaan zelf bij aanwezig waren. Na afloop zouden de meisjes zijn vermoord.
De 85 jaar oude Amorth, die zijn beschuldigingen uitte tegenover de Italiaanse krant La Stampa, werd door paus Johannes Paulus II aangesteld als hoofd exorcist en zou sindsdien al meer dan 70.000 duiveluitdrijvingen hebben verricht. Onlangs haalde de omstreden exorcist ook al het nieuws met de uitspraak dat yoga en Harry Potter 'het werk van de duivel' zijn. In eerdere gesprekken en interviews zei Amorth dat gezien alle seksschandalen de duivel zelf aanwezig is in het Vaticaan.
 
Diverse theorieën
Er bestaan diverse aanwijzingen en theorieën over wat er met de vermiste Emanuela, de dochter van een werknemer van het Vaticaan, is gebeurd. Over het algemeen wordt aangenomen dat ze op 22 juni 1983 na haar muziekles in Rome werd ontvoerd.
 
Haar verdwijning werd door sommigen in verband gebracht met de Turkse schutter Mehmet Ali Agca die in 1981 probeerde de paus te vermoorden. Volgens deze theorie zou Manuela zijn gegijzeld in een poging haar te ruilen voor de gevangen zittende Agca. 
 
Op 14 mei groef de Italiaanse politie de resten op van Enrico De Pedis, een lid van de Magliana maffia in Rome die in 1990 werd vermoord. Eén van zijn vriendinnen had namelijk beweerd dat De Pedis Manuela heeft ontvoerd, en een anoniem telefoontje naar een TV-programma in 2005 suggereerde dat Manuela's resten in het graf van het dode maffialid zouden liggen. De resten die werden gevonden behoorden echter niet tot die van het ontvoerde meisje.
 
Vaticaan ontkent
Amorth -als erepresident van de Internationale Vereniging van Exorcisten niet bepaald de minste binnen de Roomse Kerk- wijst deze theorieën echter van de hand en beschuldigt nu de hoogste diplomatieke religieuze echelons van medeplichtigheid aan ontvoeringen van jonge meisjes voor seksfeesten, waarna ze zouden zijn vermoord. Dit zou ook Emanuela zijn overkomen. Het Vaticaan blijft ondertussen volhouden dat het er alles aan heeft gedaan om het mysterie van het verdwenen meisje op te lossen. 
 
 
Xander
 
(2) Telegraph

Zie ook o.a.:
 
 
2011:
25-01: Katholieke Kerk legt bekende pro-life exorcist het zwijgen op (/Boek 'Exorcisme en de Kerk Strijder' en 'Demonische Abortus' uit de schappen gehaald)
 
2010:
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl