Headlines- Moslim verkrachtingsbende gooide Britse kinderseksslavinnen in vleesvermaler
 


20-05-17

-  In sommige wijken Parijs is 100% jonge vrouwen aangerand door migranten
 


19-05-17

- Dorp bij Wenen weigert migranten na groepsverkrachting 15 jarig meisje
 


18-05-17

-  EU sponsort deze propaganda video die moslims oproept naar Europa te komen
 


17-05-17

- Deep State en massamedia gaan vol voor staatsgreep tegen Trump
 


16-05-17

-  Rusland: 'Absolute onzin' dat Trump geheime Israëlische info naar ons gelekt heeft

- 'Amerikanen verantwoordelijk voor verspreiding WannaCry gijzelvirus'
 


15-05-17

-  Facebook begonnen met blokkeren kritische berichten over islam
 


14-05-17

- EU wil dit jaar grenzen openen voor nog eens 10 miljoen immigranten
 


13-05-17

-  'Rusland en China overtuigd dat VS kernaanval voorbereidt'
 


12-05-17

- Top psychiater: Macron is gevaarlijkse psychopaat die Frankrijk zal ruïneren
 


11-05-17

-  Massale stroomstoringen en tientallen doden bij 40% duurzame energie in Australië
 


10-05-17

- Macron wil eurozone regering en Franse schulden afschuiven op Duitsland en Nederland
 


09-05-17

-  Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
 


08-05-17

- Gelekte emails: Macron betrokken bij wapens voor ISIS, drugs en belastingontduiking
 


07-05-17

-  'Macrons partij grotendeels geïnfiltreerd door Moslim Broederschap'

- Paniek in VS over nieuwe drug die dodelijk kan zijn bij aanraking met de huid
 


06-05-17

-  'Duizenden wapens onderschept voor nieuwe Balkanoorlog tegen Servië'
 


05-05-17

- Macron zegt dat Franse cultuur niet bestaat en wil meer moskeeën laten bouwen
 


04-05-17

-  'Zwarte leiders Zuid Afrika willen blanke bevolking binnen 5 jaar uitroeien'
 


03-05-17

- Nederlandse ex-bankier: Elite nodigde mij uit voor satanische kinderoffers
 


02-05-17

-  Nieuw handvest Hamas streeft exact hetzelfde doel na: de vernietiging van Israël
 


01-05-17

- Welt journalist: Beleid Angela Merkel is late wraak DDR op West Duitsland
 


30-04-17

Boek van priester-theoloog: 'Helft van alle katholieke geestelijken is homo'
 


28-04-17

- Israël waarschuwt Rusland en Iran met bommen op luchthaven Damascus
 


26-04-17

- Minstens 5 EU-landen kiezen Saudi Arabië in VN Vrouwenrechten Commissie
 


24-04-17

- Fransen stemmen over toekomst van Europese Unie
 


22-04-17

- Operatie Gotham Shield: Nieuwe geruchten over nucleaire false-flag aanslag VS
 


20-04-17

- Moslim aanslag op christelijke conferentie met 500 deelnemers net voorkomen
 


18-04-17

- Pasen 2017: Afgelopen jaar 90.000 christenen vermoord om hun geloof
 


16-04-17
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Vaticaan herhaalt eis om controle over heilige plaatsen Jeruzalem
Vaticaan herhaalt eis om controle over heilige plaatsen Jeruzalem

 
De Kerk van Rome blijft proberen om de Vaticaanse vlag permanent boven Jeruzalem te laten wapperen.
 
Het Vaticaan probeert al zo'n 450 jaar opnieuw de controle te krijgen over de 'heilige' religieuze plaatsen in Jeruzalem. Een paar dagen geleden herhaalde kardinaal Jean-Lous Tauran, het anti-Israëlische hoofd van de Vaticaanse Raad voor Interreligieuze Dialoog, dat bij vredesonderhandelingen in het Midden Oosten ook de status van deze 'heilige plaatsen' moet worden meegenomen. Zo eist het Vaticaan de bovenkamer op de berg Sion -tevens de locatie van het graf van Koning David- , waar Jezus en Zijn discipelen het laatste avondmaal zouden hebben gehouden, en de hof van Gethsemane aan de voet van de Olijfberg op.
'Er zal geen vrede zijn als het vraagstuk van de heilige plaatsen niet adequaat wordt opgelost,' aldus Tauran. 'Het deel van Jeruzalem binnen de drie muren -met de heilige plaatsen van de drie religies- is erfgoed van de mensheid. Het heilige en unieke karakter van het gebied moet worden veiliggesteld, en dat kan alleen met een speciale, internationaal gegarandeerde verordening.'
 
De onderhandelingen tussen de Israëlische regering en het Vaticaan zijn opnieuw vastgelopen. Het Vaticaan blijft de controle eisen over de religieuze plaatsen in de stad die door koning David werd gesticht als de hoofdstad van Israël, dezelfde status die sinds 1948 gedeeltelijk en sinds 1967 -toen Oost Jeruzalem werd bevrijd van de Arabische bezetting- volledig hersteld werd.
 
Vaticaan ondergraaft joodse identiteit
Het Vaticaan probeert echter -net als de islamitische wereld- op alle manieren de joodse oorsprong en identiteit van Jeruzalem te ondergraven. De voormalige aartsbisschop van Jeruzalem, Michel Sabbah, deed recent een beroep op de VS en de EU om de 'Hebraïsering van Jeruzalem' stop te zetten. Sabbah was op 1 december aanwezig op een katholieke-islamitische conferentie in Beit Sahour, waarin hij met onder andere sheikh Muhammad Ahmad Hussein, de 'grote' mufti van Jeruzalem, sprak over hoe katholieken en moslims kunnen samenleven in een toekomstige Palestijnse staat.
 
Twee weken geleden sprak monseigneur David-Maria Jaeger, die onlangs door paus Benedictus XVI werd benoemd tot het Vaticaanse hooggerechtshof, in Washington over een lopende Amerikaanse rechtszaak aangaande het recht van een in Jeruzalem geboren Amerikaanse jongen om achter zijn geboorteplaats 'Israël' te mogen zetten. 'De vraag is niet of het de hoofdstad van Israël is, maar of het een deel van een nationaal gebied is,' aldus msgr. Jaeger.
 
Steun voor Palestijnse staat
Een paar dagen eerder uitte de Latijnse patriarch van Jeruzalem, Fouad Twal, in een toespraak voor de bisschoppen van de Europa en Noord Amerika felle kritiek op 'de steeds verdergaande invasie van Jeruzalem door Israëlisch rechts en hun pogingen om het te veranderen in een puur Hebreeuws-joodse stad waarin de andere geloven zijn uitgesloten.' Afgelopen zomer verwierp hij in Londen openlijk de aanwezigheid van 550.000 Israëliërs in Jeruzalem en Judea en Samaria. In september sprak Twal in Washington zijn steun uit voor een onafhankelijke Palestijnse staat, iets dat paus Benedictus tijdens zijn bezoek aan Bethlehem op 13 mei 2009 al eerder openlijk had gedaan.
 
Om dezelfde reden 'verchristelijkte' Claudette Habesch, secretaris-generaal van de Vaticaanse organisatie Caritas in Jeruzalem, in een recent interview de Palestijnse intifada tegen wat hij de 'controlepost van vernedering' noemde.
 
Vaticaan wil 'heilig bassin'
In 2006 onderhandelden Israëlisch premier Ehud Olmert en minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni over het uit handen geven van het 'heilig bassin' in Jeruzalem aan het Vaticaan. Vanwege de toenemende publieke druk was de toenmalige president van Israël, Moshe Katzav, gedwongen om plannen om het complex van Koning David aan het Vaticaan over te dragen te ontkennen. Deze plannen bestaan echter nog steeds. Het Vaticaan wil nog altijd de controle krijgen over een complex gebouwen die bekend staan als het graf of de tombe van Koning David. Ook Salomo en andere koningen van Judea zouden hier zijn begraven. Historici betwijfelen echter of dit zo is.
 
Ook de bovenkamer waar Jezus het laatste avondmaal zou hebben gehouden bevindt zich in het vizier van het Vaticaan. Paus Johannes Paulus II hield er in 2000 een mis. De Katholieke Kerk verloor de bovenkamer rond 1551 toen Jeruzalem werd veroverd door het Ottomaanse Rijk. 40 jaar geleden werd het gebouw toegewezen aan de Diaspora Yeshiva (joodse religieuze instelling), die nu vreest dat het Vaticaan er een pelgrimsplaats van wil maken waar jaarlijks honderdduizenden katholieken op af zullen komen.
 
Het Vaticaan wil tevens dat Israël de soevereiniteit over de Klaagmuur en de Tempelberg opgeeft. De 'heilige stoel' wil dat het 'heilige bassin', dat bestaat uit de Tempelberg, de Olijfberg, de berg Sion en een aantal andere christelijke plaatsen, bestuurd gaat worden door een 'speciaal regime'. Ook de regering Obama wil van heel Jeruzalem een internationale zone maken. De huidige president van Israël, Shimon Peres, heeft al ingestemd met het overdragen van de soevereiniteit aan het Vaticaan. Hij heeft echter geen bevoegdheid om hierover te beslissen.
 
Idiote claims
De claims van het Vaticaan zijn op zijn best zeer betwistbaar en op zijn slechtst complete idioterie. Tijdens de Jordaanse bezetting van Oost Jeruzalem tussen 1948 en 1967 werden de heiligste joodse plaatsen onteerd en beschadigd en werd het joden verboden om hier nog langer te komen. Ook bouwden de Arabieren een hotel en een weg over de joodse begraafplaats op de Olijfberg, en gebruikten ze de verwoeste grafstenen bij de bouw van de wc's in het hotel. Maar net zoals paus Pius XII tijdens de Tweede Wereldoorlog de Holocaust negeerde, zweeg het Vaticaan in die periode in alle talen over de grove schendingen van de rechten van de joden door de Arabieren.
 
Anti-Israëlische alliantie Vaticaan-Islam
De eisen van het Vaticaan komen dan ook neer op het verdrijven en ontkennen van het joodse karakter van Jeruzalem, dat al zo'n 3000 jaar geleden de hoofdstad van Israël was en sinds die tijd nog nooit de hoofdstad van een andere staat dan een joodse is geweest. De bestrijding en eeuwenlange vervolging van de joden door het Vaticaan is gebaseerd op de zogenaamde vervangingstheologie, die op enkele duizenden plaatsen in de Bijbel 'Israël' heeft vervangen door 'de (Roomse) kerk' en de talloze eeuwige beloften van God aan speciaal het joodse volk ontkent.
 
Omdat Jeruzalem tevens geclaimd wordt door de moslims -en dat terwijl de stad niet éénmaal in de Koran wordt genoemd- is het Vaticaan een alliantie aangegaan met de islam. Dit pact tussen Rome en Mekka ontkent de joodse historische rechten in Jeruzalem en tevens die in het 'heilige land'. Het uiteindelijke gezamenlijke doel: een definitief einde te maken aan het bestaan van de staat Israël.
 
 
Xander
 
 
Zie ook o.a.:
 
02-10: Vaticaan laat door pact met islam vervolgde christenen aan hun lot over (/Kerk van Rome promoot verspreiding islamitische cultuur en bouw nieuwe moskeeën in Europa)
 
2010:
18-11: Paus: Alleen Katholieke Kerk heeft juist uitleg van de Bijbel (/Vaticaan beschouwt al sinds 2007 alle andere christenen als afvalligen)
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
(non-profit free fan-ad)

Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl