Headlines


Afgelopen week opnieuw tal van moslim aanslagen en misdaden in Europa
 


17-03-17

Flashback: Ankara dreigde al in 2012 Turkse bevolking in Europa te mobiliseren
 


11-03-17

-  Vijf Duitse kerncentrales ontruimd om mogelijke aanslag met vliegtuig
 


10-03-17

Getuigen: Daders aanslag Düsseldorf waren 3 Afrikaanse migranten die met bijlen op jongeren inhakten
 


09-03-17

-  Linkse premier deelstaat Thüringen vergelijkt christelijk kruis met hakenkruis

Russische kolonel: Wij verbergen kernraketten in zeebodem voor Amerikaanse kust
 


08-03-17

-  Zweedse oorlogsjournaliste: Stockholm voor vrouwen nog gevaarlijker dan Mosul
 


07-03-17

Bank der banken erkent dat Zuid Europa met Duitse en Nederlandse miljarden overeind wordt gehouden
 


06-03-17

-  Na debat gisteren: Lijsttrekkers, mogen wij u nog wat vragen?
 


05-03-17

Bouwrevolutie: 3D printer maakt in 1 dag compleet huis voor € 9500,-
 


04-03-17

-  Voormalige officials regering Obama suggereren dat Trump inderdaad werd afgeluisterd

Democraten weigeren moslim die Joodse scholen met bomaanslagen bedreigde te veroordelen
 


03-03-17

-  Deep State valt Trumps minister Justitie aan om onderzoek Pedo-pizzagate te saboteren
 


02-03-17

Positief nepnieuws moet u verleiden toch weer op gevestigde partijen te stemmen
 


01-03-17

-  Franse regering erkent dat deradicalisering moslims 'totaal fiasco' is
 


28-02-17

Franse presidentskandidaat Macron vindt dat Europa nog miljoenen moslims moet toelaten
 


27-02-17

-  Parlementsleiders Frankrijk, Italië, Duitsland roepen op tot onmiddellijke Federale Europese Unie
 


26-02-17

Officiële cijfers: Migranten 9,5% van bevolking, maar verantwoordelijk voor 33% verkrachtingen, 36% moorden en 43% diefstallen

-  Car jihad: Auto rijdt op voetgangers Londen in; Foto dader Heidelberg
 


25-02-17

Aanslag Heidelberg: Getuigen zien Afrikaan, maar politie noemt dader een Duitser

-  Heksen wereldwijd vervloeken Trump; christenen gaan voor hem bidden
 


24-02-17

China dreigt met oorlog bij komst Amerikaans vliegdekschip
 


23-02-17

-  Verkiezingen 15 maart: Wat willen de politieke partijen met Nederland? (deel 1: de VVD)
 


22-02-17

Migrantenprofessor: Verbond linksgroen met islam is grootste vijand van Europa

-  Trumps vijanden proberen in Oekraïne alsnog oorlog met Rusland te forceren
 


21-02-17

Terwijl Zweedse regering boos is op Trump breken in Stockholm migrantenrellen uit
 


20-02-17

-  Westerse media liegen over Trumps 'verzonnen' aanslag in Zweden
 


19-02-17

'Radioactieve deeltjes over Europa na geheim gehouden nucleair incident in januari'

-  Angela Merkel en paus Franciscus: Moslim terrorisme bestaat niet

Advocaat hooggerechtshof VS: Obama verantwoordelijk voor soft coup tegen Trump
 


18-02-17

-  'Frankrijk zet helft van leger in tegen dreigende burgeroorlog in 20 steden'
 


17-02-17

Pendeltruc ontdekt: Migranten halen in meerdere EU-landen uitkeringen op
 


16-02-17

-  Trump en Netanyahu akkoord over groot vredesverdrag met Arabische wereld
 


15-02-17

NY Times: Geen bewijs dat team Trump samenwerkte met Russen
 


 

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Instorting dichterbij: Kapitaalvlucht uit Europa, ook uit Nederland
Instorting dichterbij: Kapitaalvlucht uit Europa, ook uit Nederland

 
 
De dreigende instorting van de eurozone is opnieuw een stap dichterbij gekomen nu Amerikaanse banken steeds meer geld van de Europese markt beginnen te halen en hun aan Europese banken verstrekte kredieten beginnen te korten. Zelfs de Nederlandse Rabobank, die de AAA status heeft en geldt als één van de sterkste banken in Europa, werd twee weken geleden getroffen toen het $ 114 miljard grote marktfonds Vanguard een lening van $ 300 miljoen aan de Rabobank liet vervallen en het besloot het geld uit Europa te halen. Ook Nederlandse pensioenfondsen zijn zwaar de dupe (6). Ondertussen is er geen hond meer die Italiaanse staatsobligaties wil hebben, ook niet na het aantreden van de nieuwe regering.
Sinds het omvallen van het Amerikaanse MF Global, dat voor het grootste deel te wijten zou zijn geweest aan blootstelling aan Europese schulden, hebben de grootste Amerikaanse banken zich al voor twee derde uit de kredietverstrekking aan Europese financiële instellingen teruggetrokken. Zelfs het Amerikaanse Geldmarktfonds, dat een sleutelrol speelt bij het verstrekken van kredieten met een korte looptijd aan Europese banken, wordt nerveus, en heeft volgens de megabank JP Morgan Chase al 54% van zijn waardepapieren van Europese banken afgestoten. 
 
Ook veilige landen in gevaar
Steeds meer beleggers en investeerders wantrouwen de eurozone en geloven niet meer dat het nog goed komt met de gemeenschappelijke muntunie. Door de almaar stijgende kredietkosten hebben Europese banken massaal hun Zuid Europese staatsobligaties van de hand gedaan. Inmiddels beginnen ook de veilige geachte landen zoals Duitsland, Nederland en Finland langzaam hun geloofwaardigheid te verliezen. Door de dalende koersen van de leningen is de kapitaalpositie van de banken ondergraven, waardoor ze hun overgebleven kapitaal oppotten en elkaar nauwelijks nog kredieten verstrekken. Dit versterkt het risico op een nieuwe recessie. (1)
 
Goldman Sachs wil dat ECB ongelimiteerd geld bijdrukt
De Amerikaanse bankgigant Goldman Sachs, dat na een feitelijke 'coup' de leiding heeft gekregen over Griekenland, Italië* én de Europese Centrale Bank**, dringt er bij de ECB op aan om onbeperkt staatsobligaties van de Zuid Europese landen te gaan opkopen om het instorten van de eurozone te voorkomen. Volgens Goldman Sachs is de Duitse angst dat dit zal leiden tot hyperinflatie onterecht, omdat verreweg het meeste geld de kassen van de banken zal spekken en niet in omloop zal worden gebracht.
 
Het komt er op neer dat Goldman Sachs wil dat de banken en bankbonussen worden veilig gesteld, ten koste van een voor de Europeanen verloren decennium met wurgende bezuinigingen, instortende sociale voorzieningen, torenhoge werkloosheid en grote maatschappelijke onrust.
 
* De nieuwe premier van Italië, Mario Monti, is lid van het bestuur van internationale adviseurs van Goldman Sachs, dat Griekenland geholpen heeft om zijn statistieken te 'verfraaien' om zo toegelaten te kunnen worden tot de eurozone.

** Mario Draghi, de nieuwe president van de Europese Centrale Bank, was van 2002 tot 2005 vicepresident van Goldman Sachs Londen.
(3)
 
Er zijn echter talloze onafhankelijke financiële en economische experts die het volkomen oneens zijn met Goldman Sachs -en daarmee automatisch met de regering Obama-, en zeggen dat als de ECB inderdaad massaal Italiaanse, Spaanse en straks ook Franse en Belgische schuldpapieren gaat opkopen, het hek van de dam is en het gevaar dat er hyperinflatie ontstaat levensgroot wordt. (2)
 
ECB koopt massaal schulden Italië en Spanje op
De Europese Centrale Bank blijkt overigens al sinds augustus (!) de belangrijkste koper van Italiaanse staatsobligaties. Naast de ECB zijn alleen Italiaanse banken 'geïnteresseerd' in door het buitenland inmiddels als extreem risicovol beschouwde Italiaanse schuldpapieren (4). Dat bleek al op 11 november, toen bekend werd dat de Europese banken in alle stilte zo'n 300 miljard euro aan Italiaanse obligaties hadden gedumpt (5).

De New York Times constateerde dan ook dat er door het massaal van de hand doen van Europese schulden een neerwaartse spiraal dreigt te ontstaan. Feitelijk betekent dit dat er soort bankrun gaande is waarbij vrijwel alle banken en financiële spelers als gekken hun belangen in Europa aan het afstoten zijn. Niet voor niets steeg de rente over Italiaanse, Franse, Oostenrijkse, Hongaarse, Spaanse en Belgische staatsobligaties afgelopen week naar een nieuw record (6). De Spaanse rente steeg zelfs even tot boven de cruciale 7% grens, waardoor de ECB voor de tweede keer in één week ook Spaanse staatsobligaties ging opkopen (7).

'Markten zijn euro-moe'
'De mensen willen hun posities liquideren en niemand wil nog kopen. Er zijn geen kopers meer,' aldus Jim Leaviss van M&G, één van de grootste vermogensbeheerders van Europa. In de financiële wereld maakt het daarom niemand nog niets uit dat Italië een nieuwe premier en een 'technocratisch' kabinet heeft gekregen. 'Het gaat jaren duren om de schulden en concurrentiekracht van Italië op een duurzaam niveau te brengen,' legde John Stopford van het Zuid-Afrikaanse Investec uit. (8)
 
Ook Chris Iggo van Axa Investment Managers zei dat 'met iedere aankondiging (van nieuwe maatregelen) de werking minder wordt, juist bij positieve berichten. Veel mensen zijn gewoon euro-moe. Wij zijn er 100% van overtuigd dat er niet genoeg gedaan wordt. Er bevinden zich daar een groot aantal landmijnen.' De Financial Times citeerde een Amerikaanse bankier: 'Iedereen zoekt alleen nog maar naar de uitgang.' Allen komen tot dezelfde conclusie: alleen de Europese Centrale Bank kan het instorten van de eurozone nog voorkomen, maar zeer waarschijnlijk tegen een minstens zo dramatische prijs: het (uiteindelijk) ontstaan van hyperinflatie.
 
Volgens Bob Janjuah van de Nomura Bank is de ECB echter al te laat. De eurozone kan in zijn optiek nog maar twee kanten op: óf er komt een volledige fiscale en politieke integratie van een kleinere eurozone, waarbij een aantal landen die daar buiten zullen vallen bankroet zullen gaan; óf de ECB krijgt net als de centrale banken in de VS en Groot Brittannië de mogelijkheid om onbeperkt geld bij te drukken, iets wat in de ogen van Janjuah 'de slechtst denkbare oplossing' zou zijn.(9)
 
Voor Italië nog 741 miljard nodig
En waarom? Wel, bedenk bijvoorbeeld dat er voor nog eens 741 miljard euro aan alleen al Italiaanse staatsobligaties moeten worden opgekocht (10). De president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, gaat deze week daarom opnieuw pleiten voor de invoering van eurobonds, oftewel euro-obligaties (11), ondanks het feit dat de Duitsers dat absoluut niet zien zitten omdat dit de noord Europese lidstaten -waaronder ook Nederland- permanent verantwoordelijk maakt voor de veel te hoge uitgaven en schulden van zuid Europa. Bovendien verwachten financiële analisten dat alle landen die nog een AAA status hebben (o.a. Nederland) deze door de invoering van eurobonds definitief zullen kwijtraken, waardoor ook deze landen in de problemen terecht zullen komen.
 
 
Xander
 
 
 
Zie ook o.a.:
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
(non-profit free fan-ad)

Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl