HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

700 jaar oude joodse profetie voorspelt oorlog met Iran, daarna komst Messias
700 jaar oude joodse profetie voorspelt oorlog met Iran, daarna komst Messias

 
Veel joodse bronnen denken dat een coalitie van christelijke (Westerse) en moslimlanden uiteindelijk Israël zal binnenvallen, waarna God Zelf zal ingrijpen.
 
In een minstens 700 jaar oude joodse exegese van het boek Jesaja werd de conclusie getrokken dat er aan het einde der tijden een grote wereldoorlog rondom Perzië (Iran) zal losbarsten en dat pal daarna de lang verwachte Messias zal komen. Gezien de gebeurtenissen in de wereld en met name het dreigende militaire conflict tussen Israël en Iran denken sommige joden dat wij nu in die tijd leven.
De Aggadische exegese van onder andere Jesaja wordt de Yalkut Shimoni genoemd en bestond al in het jaar 1310. De oorspronkelijke samensteller is echter niet bekend. De teksten die in de exegese worden aangehaald zijn in ieder geval nog veel ouder dan 700 jaar.
 
Een specifieke passage lijkt de groeiende spanning tussen Saudi Arabië en Iran te omschrijven als dé vonk die uiteindelijk het kruitvat Midden Oosten en zelfs de hele wereld in de brand zal steken:
 
'Rabbi Yitzchak zei: In het jaar waarin de Messias-Koning zal verschijnen zullen alle landen van de wereld elkaar provoceren. De koning van Perzië daagt een Arabische koning uit, en deze Arabische koning vraagt Aram om advies. Vervolgens verwoest de koning van Perzië de hele wereld.'
 
'Alle volken op de wereld zullen in angst en paniek verkeren en op hun gezichten vallen, omdat ze overweldigd worden door pijn zoals die van geboorteweeën, ook het volk Israël. En als ze (daar) niet meer weten waar ze heen moeten, zegt Hij tegen hen: Vrees niet, mijn zonen, alles wat Ik heb gedaan, heb Ik voor jullie gedaan. Waarom zijn jullie bang? Vrees niet, de tijd van jullie verlossing is gekomen. De laatste verlossing is niet als de eerste, want die werd gevolgd door lijden en slavernij onder andere koninkrijken. Bij deze laatste verlossing zal dat niet het geval zijn.' (1)

Het huidige Iran bevindt zich in het voormalige Perzië, en de Arabische koning lijkt koning Abdullah van Saudi Arabië te kunnen zijn, het machtigste Arabische land dat achter de schermen al jaren pleit voor een Amerikaanse aanval op Iran en zelfs een luchtcorridor aan Israël heeft aangeboden als de joodse staat besluit om de nucleaire installaties in Iran aan te vallen.

Over wie of wat 'Aram' is lopen de meningen uiteen. In sommige moderne versies is Aram vervangen door 'Edom', wat volgens sommige joodse geleerden slaat op het huidige Westen (of Europa), maar wat volgens andere historische bronnen het huidige Saudi Arabië was. 'Aram' verwijst letterlijk naar een deel van het oude Mesopotamië dat nu ruwweg het noorden van Irak, het oosten van Syrië en het zuidoosten van Turkije bevat.

Gezien het pro-Amerikaanse koninklijke huis van Saudi Arabië lijkt Aram inderdaad te wijzen op het Westen, waar de koning dan 'advies' aan vraagt als er een oorlog met Iran dreigt. Het is echter ook goed voorstelbaar dat met Aram Turkije wordt bedoeld, aangezien dit land samen met Saudi Arabië actief is om het pro-Iraanse regime van de Syrische president Bashar Assad ten val te brengen.

Mogelijk eindtijd scenario
In april van dit jaar schreef dr. Yacov Tabak dat pas in onze tijd duidelijk wordt waar veel eeuwenoude joodse bronnen, tradities en Tenach verklaringen over spraken, en dat dit één van de aanwijzingen is dat we ons inderdaad in de 'eindtijd' bevinden. Dat geldt ook voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, dat de eerste fase zou markeren van de uiteindelijke 'verlossing' van het joodse volk en de wereld.
 
Op grond van deze bronnen kwam Tabak tot een mogelijk scenario voor de nabije toekomst, waarin -net als in het geval van Libië en straks mogelijk ook Syrië- een Westerse-Arabische coalitie de totstandkoming van 'Palestina' gaat afdwingen met een invasie van Israël, die zal worden gestopt door rechtstreeks ingrijpen door God en de vernietiging van alle landen die aan deze invasie hebben meegedaan. (2)

Veel joodse bronnen gaan er dus vanuit dat Israël in de eindtijd door een coalitie van christelijke en islamitische legers zal worden binnengevallen. Deze verklaring wijkt af van de meeste christelijke versies van deze 'Gog Magog' invasie van Israël, waarin dit binnenvallende leger zal bestaan uit een Russische-Arabische of Russische-Iraanse alliantie, of uit enkel islamitische legers. De moslims spelen echter in alle versies een hoofdrol. Deze laatste grote oorlog tegen Israël -ook wel Armageddon genoemd- zal volgens veel christenen worden gestopt door de zichtbare terugkeer van de Messias Jezus Christus.
 
 
Xander
 
 
 
Zie ook o.a.:
 
 
2010:
 
2009:

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl