Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wereldraad van Kerken noemt bestaan van Israël een 'zonde'
Wereldraad van Kerken noemt bestaan van Israël een 'zonde'
Oprukkende demonische vervangingstheologie maakt weg vrij voor nieuwe Holocaust

 
Paus Benedictus XVI bij de Klaagmuur in Jeruzalem. De Rooms Katholieke kerk heeft zichzelf altijd als de opvolger van Israël beschouwd, en ontkent daarom het Bijbelse recht van de Joden om in hun eigen land te mogen wonen.
 
De Wereldraad van Kerken, die zo'n 590 miljoen christenen van tientallen verschillende denominaties vertegenwoordigt, heeft enkele dagen geleden op een vierdaagse conferentie in het Griekse Volos besloten dat het bestaan van de Joodse staat Israël 'een zonde' is. Tevens wordt Israël een 'bezettingsmacht' genoemd die de Palestijnen zou 'ontmenselijken'. Aan het schrijnende gegeven dat circa 80% van de ongeveer 100.000 christenen die jaarlijks vanwege hun geloof in Jezus worden vermoord in moslimlanden leven werd echter geen woord vuil gemaakt, noch werd er enige melding gemaakt van het feit dat juist de Palestijnen door hun racistische religieuze zuiveringen verantwoordelijk zijn voor het vrijwel doen verdwijnen van de christelijke gemeenschap in de door hun gecontroleerde gebieden.
Zo'n 2000 jaar Jodenvervolging door christenen is het gevolg van door de Rooms Katholieke kerk ingevoerde, en later door de protestantse -en inmiddels ook veel evangelische- kerken overgenomen demonische vervangingstheologie die stelt dat de  beloften van God aan het Joodse volk en Israël niet meer gelden en de talloze Bijbelse profetieën over de terugkeer van het joodse volk naar Israël niet letterlijk moeten worden genomen.
 
Wereldraad noemt Israël Zionistisch complot
Vertegenwoordigers van de Lutheranen, Katholieken, Protestanten, Grieks- en Russisch Orthodoxen kwamen vorige week in Griekenland 'in de naam van God' overeen dat 3000 jaren Joodse geschiedenis in Israël van geen enkel belang zijn en dat het gebied tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee vooral islamitisch en christelijk is - en misschien een heel klein beetje joods. Daarnaast legitimeerden de christelijke kerken het Palestijnse terrorisme door te stellen dat 'het verzet tegen de kwaadaardige bezetting het recht en de plicht van een christen' is.
 
Hoewel de Rooms Katholieke en protestantse kerken nooit veel affiniteit met Israël hebben gehad is het aantal felle aanvallen van christelijke kerken en groeperingen op de joodse staat de laatste maanden enorm toegenomen. Alleen in de VS lijkt de meerderheid van de christenen nog achter Israël te staan; in de rest van de wereld zingt men hetzelfde antisemitische en anti-Israëlische deuntje als de reguliere media, de linkse en christelijke politieke partijen, de moslims en de Verenigde Naties. Zelfs het 'Zionistische complot' tegen de moslims en de rest van de wereld werd -net als tijdens de opkomst van Adolf Hitler en de Nazi's- op de conferentie van stal gehaald. In het verleden leidden deze eeuwenoude complottheorieën steevast tot pogroms tegen de joden.

Poppetjes van joden in het water gooien
In Antwerpen, ooit het 'Belgische Jeruzalem' genoemd, hield een door de overheid gesubsidieerde Katholieke eliteschool onlangs een 'Palestina dag', die bol stond van antisemitische verwijzingen en dito activiteiten voor jongeren. Eén van de thema's was 'gooi de soldaten in de zee', waarbij kinderen poppetjes van joden en Israëlische soldaten in twee grote watertanks konden gooien. De invloedrijke internationale Katholieke beweging, Pax Christi, promoot 'in de naam van liefde' een boycot van Israëlische producten. Zo is de body lotion van het cosmetische bedrijf Ahava 'uitverkoren' tot het symbool van het zogenaamde joodse 'kolonialisme'. Na jaren anti-Israëlische demonstraties moest Ahava's winkel in Londen recent de deuren sluiten.

Ook de Nederlandse Interkerkelijke Organisatie en de Ierse Katholieke groepering Troicaré -beiden gesubsidieerd door de EU- staan vooraan bij de strijd tegen Israël. De Verenigde Kerk van Canada heeft pas besloten tot een boycot van zes grote bedrijven (Caterpillar, Motorola, Ahava, Veolia, Elbit Systems en Chapters/Indigo) en de Zuid Afrikaanse antisemitische bisschop Desmond Tutu overtuigde de Universiteit van Johannesburg ervan om alle banden met Israëlische collega's te verbreken. Vorig jaar stelde de Britse Methodisten Kerk al een boycot in tegen Israëlische producten uit Judea en Samaria.
 
Vaticaan neemt islamitische propaganda over
La Civiltà Cattolica, het Vaticaanse magazine dat door het secretariaat van de paus wordt beoordeeld voordat het gepubliceerd wordt, adopteerde in januari de Palestijnse 'Nakba' term waarmee de oprichting van de joodse staat wordt betreurd. Ook werd Israël beschuldigt van 'etnische zuiveringen' en werd de vooral door de Iraanse president Ahmadinejad wekelijks herhaalde islamitische propaganda dat 'de Zionisten' het Westerse schuldgevoel over de Holocaust hebben uitgebuit om Israël op te richten, letterlijk overgenomen.

Tijdens de Roomse synode ontkende aartsbisschop Cyrille Salim Bustros, die hoogstpersoonlijk door paus Benedictus XVI is aangewezen, het recht van de joden om in het Bijbelse land te wonen. 'Voor christenen bestaat er geen beloofd land voor de joden. Er bestaat niet langer een 'uitverkoren volk',' aldus Bustros. De Maronitische Apostolische Nuncio Edmond Farhat, een soort ambassadeur namens het Vaticaan, noemde Israël een 'afgestoten vreemd implantaat dat niet door specialisten kan worden genezen.'

Nieuwe Holocaust
De huidige Latijnse patriarch van Jeruzalem, Fouad Twal, benoemd door paus Benedictus als vertegenwoordiger van de Katholieke gemeenschap in Israël, steunt een campagne tegen de 'judaïsering van Jeruzalem'. Toen een Palestijnse terrorist onlangs een compleet Israëlisch gezin, inclusief kleine kinderen en een baby, afslachtte terwijl ze lagen te slapen, bagatelliseerde de bekende Italiaanse priester Mario Cornioli (cornhole?) de gruwelijke moordpartij door te stellen dat deze gebeurde in 'een illegale Israëlische kolonie die is gebouwd op gestolen land'.
 
De christelijke kerken maken met hun verwrongen, satanische vervangingstheologie dan ook letterlijk de weg vrij voor een nieuw bloedbad, een nieuwe Holocaust op het joodse volk. Israëliërs worden door de 'christelijke' kerken steeds meer gezien als 'door God verworpenen' die het eigenlijk wel verdienen om weggevaagd te worden uit het 'heilige land'. Christenen die echter niet een groot deel van de Bijbel hebben geschrapt en weggegooid zouden hierdoor wel eens kunnen concluderen dat niet Christus, maar Lucifer aan het hoofd van veel christelijke kerken staat. Kan er nog enige twijfel over bestaan dat we in de tijd van de 'grote afval', dus de eindtijd, leven?
 
 
Xander
 
 

Reacties

yoshi op 10-03-2016 20:59

a) de katholieke Kerk maakt geen deel uit van de Wereldraad van kerken. 

b) graag de integrale tekst van de verklaring. Iedereen kan wel van alles en nog wat uit de grote duim zuigen. 

Josef op 11-03-2016 07:18

@yoshi op 10-03-2016 20:59

De rooms katholieke kerk is de grote duim, die verzinnen allerlij leugens om bij alle geloven in een goed blaadje te komen.

En vele christelijke instanties waaien mee met dit soort gestoorde ideeen/uitspraken.

@hr Xander, heel goede conclusies, dank u

Lynx op 11-03-2016 22:49

Klopt de rk kerk is babyllon.

Josef op 12-03-2016 19:59

Helemaal gelijk meneer Xander, in vele niet alleen kerken, ook in de zogenaamde christelijke partijen staan lucifer en mammon aan het hoofd.

Namelijk alle commentaren worden afgedaan als angst zaaien, en kijk eens hoe gelovig of wij zijn want wij brengen Bijbel teksten ten uitvoer zoals de barmhartige samaritaan spelen, door een satans ideologie binnen te halen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl