Headlines


16-10-17

- 28 jarige ooggetuige meerdere schutters aanslag Las Vegas plotseling overleden
 


14-10-17

- Hongaarse premier waarschuwt Europa voor toekomstige christenvervolgingen
 


12-10-17

- 'Spanje dreigt Catalaanse leider impliciet met executie, stuurt duizenden troepen'
 


10-10-17

- Hackers kraken via SMS authenticatie simpel uw email en bitcoin
 


08-10-17

- Waarom de officiële mediaversie van aanslag Las Vegas louter nepnieuws is
 


 


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man
Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man
Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem

 
Turkije heeft over een paar jaar één van de grootste en modernste legers ter wereld, dat ingezet lijkt te gaan worden voor het herstel van het Ottomaanse Rijk.
 
Het leger van Turkije, met 500.000 soldaten al groter dan de strijdmachten van Frankrijk, Groot Brittannië en Duitsland bij elkaar opgeteld, moet volgens de plannen van het huidige islamistische regime van Tayyip Erdogan twee keer zo groot worden en 1 miljoen soldaten gaan tellen. Egemen Bagis, minister van Staat en Turkijes belangrijkste onderhandelaar met de EU, verklaarde dat zijn land hiermee twee vliegen in éen klap wil slaan: het 'terrorisme' tegengaan -lees: de strijd tegen de Koerdische opstandelingen- en de werkloosheid verminderen. Minister van Defensie Vedci Gonul noemt het nieuwe, 1 miljoen man sterke leger zelfs 'de toekomst van Turkije'.
Volgens Gonul gaat het een paar jaar duren voordat het Turkse leger er nog eens 500.000 soldaten heeft bijgekregen. Uit een opiniepeiling bleek dat 80% van de Turken achter het initiatief staat; slechts 9% is tegen.
 
De stilte in de Westerse media over het feit dat het nu al op één na grootste leger van de NAVO -alleen de VS heeft meer soldaten (nóg wel)- in omvang gaat verdubbelen is even verbijsterend als veelzeggend. Een leger van 1 miljoen man om tegen de Koerdische rebellen te vechten is namelijk hetzelfde als een mier proberen te doden met een kernbom.
 
Nieuw Ottomaans Rijk
De Turken laten met deze stap echter duidelijk zien dat het hen menens is wat betreft de steeds vaker en openlijker geuite aspiraties van diverse politieke partijen -waaronder Erdogans eigen AK Partij- om een nieuw Ottomaans Rijk te stichten, een islamitisch imperium, met Turkije aan het hoofd. En dat is een zorgwekkende aspiratie die de hoofdzakelijk links georiënteerde Westerse media en politici -die nog altijd hopen op het Turkse lidmaatschap van de EU- liever niet onder het voetlicht brengen.
 
Turkijes enorme militaire plannen zijn extra zorgwekkend in het licht van de snelle toenadering die de islamistische regering de afgelopen jaren heeft gezocht tot extremisten zoals Iran, Hezbollah en Hamas, en de groeiende vijandigheid tegenover Israël en het Westen. Minstens zo zorgelijk is het feit dat de regering Obama desondanks in januari het groene licht gaf voor de levering van 100 hypermoderne F-35 Lightning II (Joint Strike Fighter) gevechtsvliegtuigen aan de Turkse luchtmacht. Daarnaast bouwt Turkije al jaren zijn eigen F-16's.
 
Erdogans AK Partij is er in slechts 9 jaar in geslaagd om het seculiere Turkije om te vormen tot een islamistische staat. De AK Partij heeft het president- en premierschap in handen, heeft een grote meerderheid in het parlement, heeft het gerechtelijk systeem gevuld met islamistische rechters, beheerst de legertop, heeft de politiemacht geïnfiltreerd (meer dan 70% van de politie agenten zijn lid van de extremistische Gulen beweging) en gooit kritische journalisten en andere tegenstanders van het regime en van de islam zonder proces jarenlang in de gevangenis.
 
Erdogan impliceert Turks Sarajevo en Jeruzalem
Na de recente verkiezingsoverwinning wil de AK Partij ook de grondwet wijzigen, waardoor ze nóg meer macht over het land krijgen. Erdogans liet in zijn overwinningstoespraak dan ook niets aan duidelijkheid te wensen over: 'Geloof me, Sarajevo heeft vandaag net zozeer gewonnen als Istanbul, Beirut als Izmir, Damascus als Ankara, Ramallah (zetel Palestijnse Autoriteit), Nablus, Jenin, de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem als Diyarbakir.' Vooral het noemen van Jeruzalem zal velen de wenkbrauwen doen fronsen, want dit impliceert dat Erdogan in de toekomst een militair conflict verwacht tussen Turkije en Israël - precies zoals de duizenden jaren oude profetieën in de Bijbel voorzeggen.
 
J.E. Dyer, een (voormalige) Amerikaanse marine-inlichtingenofficier, noemde Erdogans toespraak waarin deze zijn 'electorale overwinning als gunstig voor de rest van de mensheid -vooral de steden die ooit werden bezet door het Turks-Ottomaanse Rijk-  betitelde, op zijn best absurd arrogant, en op zijn slechtst imperialistisch.' Het is de vraag wanneer het Westen wakker wordt en gaat beseffen dat het Erdogan ernst is - misschien pas als het 1 miljoen man sterke Turkse leger daadwerkelijk hun 'verloren' grondgebied weer probeert te heroveren en voor de poorten van Sarajevo en Jeruzalem staat?


Xander
 
 

Reacties

beyazid op 06-10-2014 21:59

Turkije wordt weer sterkste land ter wereld. Wij Turken zijn als soldaat geboren! Erdogan is Fatih nr 2.

Yardim op 09-10-2014 02:19

Maak jullie geen zorgen!...........we hebben geen behoefte om ons te richten op het (zwakke) Europa.

Wij turken zijn veel drukker met het opbouwen van een economische en politieke grootmacht.

bondgenoten van ons liggen eerder in Azie dan in Europa..........laat dat vooral zo blijven.

 

tot slot; Het waren volgens mij altijd nog de Duitsers die het wereldrecord genocie op hun naam hebben staan!

Zijn jullie daar niet bang voor?........of zou de joodse medemens het minder erg hebben gevonden om door Christenen (zoals uw voorvaderen) te worden afgeslacht?. Ben blij dat wij deze daad niet op ons geweten hebben.

God zij dank mengen we ons ook niet in een confllict in Syrie, dat absoluut niet Ons conflict is. Waarom zouden we?........het is een probleem van het Westen, en daar maken wij Moslims helemaal geen deel van uit...........gelukkig maar.

Ga je eigen boontjes maar doppen.

 

Verwijderd. U dient dit te vertalen. Mod.

 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl