HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden
Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden

 
De Turkse ultranationalistische MHP partij heeft de oude Ottomaanse vlag met drie halve manen als logo. Ook de heersende AKP partij van premier Erdogan droomt van een hersteld Ottomaans Rijk.
 
De 48 jarige Turkse opperrechter Emina Ulker Tarhan heeft recent haar functie neergelegd om tegen de huidige regering in Ankara te kunnen strijden. Ze maakt zich namelijk grote zorgen over de koers die Turkije onder premier Tayyip Erdogan is ingeslagen. 'De Turkse regering gedraagt zich als een bende,' aldus Tarhan, die stelt dat Erdogan de democratie wil verpletteren, de absolute macht wil verkrijgen en de nieuwe sultan van het Midden Oosten wil worden - kortom: hij wil Turkije aan het hoofd van het islamitische Kalifaat plaatsen.
Tarhan heeft zich inmiddels aangesloten bij de grootste Turkse oppositiepartij en wil een parlementszetel in de regio van de hoofdstad Ankara zien te krijgen. 'Ik besloot om de politiek in te gaan vanwege de huidige regering en hun niet te tolereren beleid. Als rechter kon ik mijn standpunten daarover niet uiten,' aldus Tarhan, die Erdogans islamitische AKP partij beschuldigt van ondemocratisch gedrag en onderdrukkende tactieken om de absolute macht te verkrijgen.
 
'We hebben politieke moordaanslagen gehad die nog steeds niet zijn opgelost. Zo'n 60 journalisten zitten in de gevangenis om wat ze schreven.' Tarhan voegde er aan toe dat alle Turkse nationale instellingen onder grote druk staan van de Erdogans AKP partij. 'Om het door hun gewenste regime te creëren proberen ze het gerechtelijke systeem over te nemen. Erdogan gedraagt zich als een tiran.'
 
Volgens Tarhan worden de belangrijkste mensenrechten door Erdogan ondermijnd. 'De regering misbruikt zaken zoals religieuze en etnische identiteit om de polarisering in de samenleving te vergroten. Corruptiezaken betreffende illegale fondsen voor de heersende partij worden niet onderzocht. Burgerlijke organisaties die tegen de regering zijn worden afgeschilderd als opportunistische, zinloze instellingen.'
 
'Iedere dag raken we verder verwijderd van het democratische gedachtegoed en van de geest van de wet,' zei de voormalige opperrechter. 'De regering gedraagt zich als een georganiseerde bende.' Vooral voor premier Erdogan, die zichzelf heeft opgeworpen als een virulente anti-Israël criticus, heeft Tarhan geen goed woord over. 'Erdogan is geen premier van een democratisch land. Hij wil de sultan van het Midden Oosten zijn. Een generaal die weigerde voor hem op te staan om hem te eren werd in de gevangenis gegooid. Alle tirannen lijken op elkaar, en allen zullen hetzelfde lot ondergaan.' (1)
 
Herleefd Ottomaans rijk - het rijk van het Beest?
Vanaf 2008 hebben we op deze site regelmatig aandacht besteed aan onder andere het feit dat de huidige Turkse regering nauwe banden is aangegaan met Iran, Syrië en de Palestijnse terreurbeweging Hamas en dat Turkije volgens WikiLeaks het islamitische terrorisme in Irak zowel financieel als fysiek steunt. Leden van Erdogans AK partij streven openlijk naar de wederoprichting van het Ottomaanse Rijk, dat bijna 95 jaar geleden ten onder ging.
 
Volgens onder andere de voormalige Palestijnse terrorist Walid Shoebat slaan de Bijbelse profetieën over het laatste, gruwelijke wereldrijk in de eindtijd dan ook op dit herleefde Ottomaanse Rijk, het islamitische Kalifaat dat volgens deze profetieën voor zeer korte tijd de wereld in ongekende ellende zal storten. Deze laatste wereldmacht, die slechts een paar jaar stand zal houden, zal volgens de Bijbel worden geleid door 'het Beest'. Frappant genoeg is de betekenis van de naam van de Turkse president Abdullah Gul: 'slaaf van Allah het Beest'.
 

Xander
 
(1) Ynet News 

Zie ook o.a.:
 
05-03: Frankrijk verwerpt Turks lidmaatschap EU in ruil voor invasie Libië (/Europese diplomaten zien aansluiting bij nieuw Ottomaans Rijk niet zitten - Walid Shoebat: Turkse invasie van Libië voorzegd in de Bijbel)
2010:
13-03: Turkije, boos op VS, keert zich naar Iran (/Erdogan: Ik hou van mijn broeders van Hamas)
2009:
09-05: Turkije keert zich af van NAVO, wordt pro-Iran, Rusland, Hamas  

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl