Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Noord Korea test 'super-EMP' kernbom
Noord Korea test 'super-EMP' kernbom
Russen waarschuwden al in 2004 voor uitlekken EMP technologie naar Noord Korea en Iran

 
 
Gary Samore, een hoge Amerikaanse nationale veiligheids official van de regering Obama, heeft Noord Korea gedreigd met extra sancties als het communistische land aanstaande maandag doorgaat met een nieuwe serie kernproeven. Uit recente rapporten blijkt dat Noord Korea niet alleen in staat is om kernkoppen te produceren die geschikt zijn voor ballistische raketten, maar ook dat het land al in mei 2009 een 'super EMP' wapen heeft getest dat voldoende gammastralen kan produceren om vrijwel het complete Amerikaanse elektriciteitsnet te verwoesten.
Samore, expert op het gebied van wapencontrole en non-proliferatie zaken, waarschuwde dat 'het Noorden (van Korea) aanvullende zware sancties kan verwachten, met de steun van Rusland en China.' Dr. Vincent Pry, een voormalige kernwapen analist van de CIA en president van de belangengroepering EMPact America, gelooft dat de eerdere Noord Koreaanse kernproeven -die door sommige analisten als mislukt werden betiteld- uitwezen dat deze gebaseerd waren op een door Rusland ontworpen 'super-EMP' wapen, dat meer gammastralen produceert dan een kernbom van 25 megaton.
 
Volgens Pry is het 'onwaarschijnlijk' dat de Noord Koreaanse kernproeven mislukt zijn, enkel omdat analisten explosies met een kracht van slechts 3 kiloton hadden waargenomen, in plaats van de verwachte 10 tot 20 kiloton (wat vergelijkbaar is met de bom die in 1945 op Nagasaki werd gegooid). De technologie voor een dergelijk nucleair wapen van de eerste generatie wordt overigens nauwkeurig beschreven in vrij toegankelijke literatuur.
 
De Zuid Koreaanse minister van Defensie, Kim Kwam-jin, liet afgelopen maandag het parlement van zijn land weten dat Noord Korea erin geslaagd is om zijn kernwapens voldoende te verkleinen om ze te kunnen afvuren met ballistische raketten. In maart had luitenant-generaal Ronald Burgess, directeur van het Defense Intelligence Agency, tegenover het Amerikaanse Congres reeds verklaard dat Noord Korea inmiddels 'diverse op plutonium-gebaseerde kernkoppen kan hebben die met ballistische raketten kunnen worden vervoerd.'

Technologie uitgelekt naar Noord Korea en Iran
De Sovjet Unie testte al in 1962 een EMP-wapen. In Kazachstan werd een energiecentrale op 300 kilometer afstand in slechts 10 seconden tijd door een EMP-kernbom vernietigd. Net als een extreme zonne uitbarsting vormt zo'n wapen een grote bedreiging voor het elektriciteitsnetwerk van een land. Pry werd al in 2004 door een groep Russische kernwapen geleerden gewaarschuwd dat deze EMP technologie uitgelekt zou zijn naar Noord Korea en mogelijk ook Iran. Noord Korea zou in 2006 de eerste en in 2009 de tweede test met een EMP wapen hebben uitgevoerd.
 
De Noord Koreanen werken op het gebied van ballistische raketten en nucleaire wapentechnologie al jaren samen met Iran. Dr. William Graham, voorzitter van een commissie die de EMP-dreiging voor de VS in kaart moet brengen, waarschuwde het Congres drie jaar jaar geleden dat Iran raketten in 'EMP modus' had getest door hen hoog in de atmosfeer te laten ontploffen. 
 
SHIELD
De Republikeinse afgevaardigde Trent Franks heeft inmiddels een wetsvoorstel ingediend (genaamd SHIELD (schild)) dat vereist dat de Amerikaanse elektrische installaties -zoals grote transformatoren en andere belangrijke onderdelen van het elektriciteitsnetwerk- bestand worden gemaakt tegen een EMP aanval of een zware geomagnetische storm uit de ruimte. Het Huis van Afgevaardigden nam vorig jaar al unaniem een vergelijkbare maatregel aan, die echter strandde in de Senaat, waar men de dreiging van een cyberoorlog groter achtte dan die van een EMP aanval of zonnevlam.
 
$ 2 biljoen schade, 10 jaar hersteltijd
Volgens John Kappenman, de belangrijkste technische adviseur van de EMP commissie, kost het slechts $ 1 miljard om zo'n 5000 transformatoren te beschermen tegen een EMP- of zonne puls. Obama's wetenschappelijke adviseur John Holdren waarschuwde samen met zijn Britse collega op 10 maart voor de potentieel catastrofale gevolgen van het zonne-maximum dat in de komende 12 tot 18 maanden wordt verwacht. De schade van zo'n elektrisch geladen gasvlam, die met een snelheid van wel 8 miljoen kilometer per uur op de Aarde kan afsnellen en dus zonder aankondiging kan inslaan, wordt voor alleen al de VS op $ 2 biljoen in het eerste jaar geschat. Tevens zal het 4 tot 10 jaar kostten om alle schade te herstellen.

De gevolgen van het (opnieuw) niet uitvoeren van het wetsvoorstel door het Congres zouden volgens Kappenman dramatisch veel slachtoffers kunnen gaan eisen. Daarom hoopt hij dat er besloten wordt om snel iets aan de kwetsbaarheid van het elektriciteitsnet te doen. Het is vooralsnog onduidelijk of er in Europa mogelijk vergelijkbare maatregelen worden overwogen.
 
 
Xander
 
(1) Newsmax  

Reacties

johny op 25-04-2017 09:15

Waar blijven de amerikanen, de russen met hun lange afstandsraketten. Of misschien beter de Israëli's dat karweitje laten uitvoeren. Snel en efficiënt zou verafstoot zeggen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl