Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Egyptenaren: Geen vrede meer met Israël; 'Bij oorlog wordt Aswan dam Nijl vernietigd'
Egyptenaren: Geen vrede meer met Israël; 'Bij oorlog wordt Aswan dam Nijl vernietigd'
Palestijnen dreigen met 3e intifada en mars op Jeruzalem - Turkije, gesteund door Obama, waarschuwt Israël niet in te grijpen bij nieuw Gaza flotilje


De Aswan dam in de Nijl.
 
Volgens een opiniepeiling van het Pew Research Center willen de meeste Egyptenaren het uit 1979 stammende vredesverdrag met Israël annuleren. Slechts 36% is voorstander van het handhaven van de vrede met de Joodse staat; 54% wil het verdrag opheffen, waarbij opvalt dat er geen verschil is tussen degenen met islamistische sympathieën en degenen die dit niet hebben. Recent verklaarde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Lieberman dat als Egypte zijn land opnieuw aanvalt, Israël gedwongen zal zijn de Aswan dam in de Nijl te vernietigen, waardoor vrijwel de hele Egyptische beschaving zal worden weggevaagd. Bijzonder is dat deze gebeurtenis in de Bijbel lijkt te worden voorzegd.
Vooral de Egyptenaren met lage inkomens staan vijandig tegenover de Joodse staat. De houding ten opzichte van de VS is al niet veel beter; 52% keurt de Amerikaanse reactie op de onrust in het Midden Oosten af, 80% staat negatief tegenover de VS en 60% heeft geen vertrouwen in president Obama. Slechts 22% vindt dat Amerika een positieve invloed heeft gehad op de recente politieke veranderingen in hun land.
 
Populairste persoon in Egypte is op dit moment het hoofd van de heersende raad, maarschalk Mohamed Hussein Tantawi. Hij kreeg van 90% van de Egyptenaren een positieve beoordeling. Tantawi wordt op de voet gevolgd door Amr Moussa, het hoofd van de Arabische Liga en tevens presidentskandidaat, die 89% van de bevolking achter zich heeft staan. Daarna volgt de extremistische Moslim Broederschap met 75%. De afgezette president Hosni Mubarak kan op de sympathie van slechts 13% rekenen.
 
De meeste Egyptenaren (57%) zijn positief over de toekomst van het land, en 65% is tevreden met hoe de zaken nu lopen. Dat was in 2010 nog maar 28%. Wel denkt een minderheid van 41% dat de volgende verkiezingen eerlijk zullen verlopen. De meeste Egyptenaren (82%) vinden betere economische omstandigheden en veiligheid (63%) echter belangrijker dan eerlijke verkiezingen (55%). (1)
 
'Bij oorlog vernietiging Aswan dam'
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman reageerde onlangs zoals zijn gewoonte is recht voor zijn raap op de roep in Egypte om het vredesverdrag met Israël op te zeggen. Mocht Egypte opnieuw Israël aanvallen dan zal Israël volgens Lieberman gedwongen zijn de Aswan Dam in de Nijl te vernietigen. Dit zal een enorme vloedgolf veroorzaken die de hele Egyptische beschaving langs de Nijl -inclusief de hoofdstad Caïro- compleet zal wegvagen. (2)
 
Frapant genoeg lijkt deze gebeurtenis in de Bijbel te worden voorzegd. Het huidige, in het zuiden van Egypte gelegen Aswan bevindt zich vlak in de buurt van de Bijbelse stad Syene, dat 'opening' of 'poort' betekent, een referentie naar de 'toegangspoort' tot Egypte. In het Bijbelboek Ezechiël (hoofdstuk 29) voorzegt God dat Hij op zeker moment in de toekomst Egypte tot aan de 'toren van Syene' totaal zal vernietigen, zozeer dat het land 40 jaar lang onbewoonbaar zal blijven. Een kleine rest Egyptenaren zullen na de verwoesting van hun land over de hele wereld verspreid worden en pas na 40 jaar terugkeren, waarna het land 'het onbeduidendste' land ter wereld zal zijn, 'zodat het zich niet meer boven de volken verheffen kan' (vs.15).
 
'Derde intifada, mars op Jeruzalem'
Volgens de Messiaanse Jood Jerry Golden neemt de dreiging voor Israël steeds sneller toe, niet alleen vanuit Egypte. De zogenaamde 'Palestijnen' willen op 15 mei -hun 'Nakba' dag, de dag waarop ze de stichting van Israël betreuren- een mars op Jeruzalem houden en de derde intifada beginnen. Overigens wordt dit ieder jaar weer opnieuw geroepen, tot nu toe zonder dat het werd uitgevoerd. Met de grote onrust in het Midden Oosten is de kans dat de Palestijnen hun dreigementen nu wel waar maken echter fors toegenomen.
 
Nieuw Gazaflotilje; Assad krijgt vrij spel
Dan is er nog de Turkse terreurgroepering IHH die opnieuw een flotilje naar Gaza wil sturen om de Israëlische zeeblokkade van de islamitische terroristen van Hamas te doorbreken. Dit zal Israël opnieuw op internationale veroordeling komen te staan, ongeacht hoe ze hier op reageren en hoe dit ook afloopt. De Turkse regering beseft dit als geen ander en heeft Israël reeds gewaarschuwd niet opnieuw de 'fout' te maken om in te grijpen (3).
 
De Turken voelen zich gesterkt nu de Amerikaanse president Obama al weken vrijwel continu contact heeft met premier Erdogan over de situatie in Libië en Syrië. Beide leiders uitten hun diepe bezorgdheid over het 'onacceptabele geweld' in Syrië, maar riepen niet op tot het aftreden van president Assad, ondanks het feit dat de Syrische president gewelddadiger tegen de burgers van zijn land optreedt dan de Libische leider Gadaffi. Assad gebruikt tanks en troepen om hele huizenblokken te bestoken, burgers neer te schieten en willekeurige massa arrestaties te verrichten. Obama en Erdogan geven Assad nu opnieuw enkele dagen de tijd om de opstand in zijn land op bloedige wijze neer te slaan (4). Ook de VN kwam nog steeds niet met een veroordeling, wat in het geval van Egypte en Libië wél gebeurde.
 
Eindtijd profetieën in vervulling
Jerry Golden constateert opnieuw dat veel Bijbelse eindtijd profetieën heel snel voor onze eigen ogen in vervulling aan het gaan zijn. Als de Palestijnen in september van de VN erkenning krijgen voor hun eigen 'staat' op hun eigen voorwaarden, dan zal een gewelddadige confrontatie met Israël niet lang uitblijven. Egypte, dat een zeer sterke luchtmacht en een net zo sterk leger heeft, stelt zich steeds vijandiger op tegenover de Joodse staat. En wat nu in Syrië gebeurt zou wel eens de opmaat kunnen zijn voor de vervulling van een andere Bijbelse eindtijd profetie, namelijk die van de vernietiging van Damascus.
 
 
Xander
 
(4) DEBKA

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl