Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Tahrir plein: Leger Egypte staat oproep tot jihad en mars op Jeruzalem toe
Tahrir plein: Leger Egypte staat oproep tot jihad en mars op Jeruzalem toe
Gewapende brigades Moslim Broederschap vervangen leger Tahrir plein - Egypte en Iran misleiden wereld bij doorlaten Iraanse marineschepen Suez kanaal

 
Biddende moslims op het Tahrir plein in Caïro. Het leger lijkt nu al partij te hebben gekozen voor de Moslim Broederschap door hen als enige groepering toe te staan een podium te bouwen en een radicale toespraak te houden op de staatstelevisie.
 
Terwijl de media en politici in het Westen nog altijd de waan(zin) van de dag vieren dat er democratische veranderingen in Egypte in aantocht zijn, worden zij nu al opnieuw ingehaald door de harde werkelijkheid. De tijdelijke (?) militaire heersers stonden afgelopen vrijdagavond toe dat de door president Mubarak verbannen radicaal islamitische prediker Yusuf al-Qaradawi, die zelfmoordaanslagen op Israëlische burgers aanmoedigt, mocht terugkeren en op het inmiddels over de hele wereld bekende Tahrir plein openlijk mocht oproepen tot de jihad en een mars op Jeruzalem. 
Een dag eerder werd het de Moslim Broederschap al toegestaan de leiding te nemen over de demonstraties op het Tahrir plein. Als enige oppositiegroepering kregen zij van het leger toestemming een podium op het plein op te richten. Op vrijdag trokken de militairen zich terug om plaats te maken voor de gewapende brigades van de Broederschap. Andere oppositieleiders die ook van het podium van de Broederschap gebruik wilden maken werden er ogenblikkelijk afgegooid, zonder dat het leger daarbij ingreep.
 
Op die manier zorgde het leger ervoor dat de rol van de andere oppositiepartijen verkleind werd ten gunste van de extremistische moslims. Dat had het een waarschuwing moeten zijn voor de regering Obama dat het aandringen op een snelle overgang naar de democratie in Egypte er slechts toe zal leiden dat de radicale Moslims de macht in zowel de regering als het parlement van Egypte zullen overnemen. Sommige leden van de regering Obama hebben de afgelopen weken laten doorschemeren dit geen slechte zaak te vinden, wat óf hun onvoorstelbare onkunde, óf een doelbewuste strategie aan het licht bracht.

Qaradari's preek op het Tahrir plein -die op de nationale TV werd uitgezonden- had in ieder geval totaal niets te maken met vrijheid, democratie, hervormingen of een beter leven voor de mensen - juist die zaken waar het volk voor gedemonstreerd zou hebben. Nee, hij riep het Egyptische volk op tot een mars op Jeruzalem om daar de Al Aqsa moskee te veroveren. Ook wil hij dat het leger de grens met de Gazastrook opent voor 'onze broeders', de Palestijnse terroristen van Hamas. Qaradari's eisen gingen zelfs verder dan het schrappen van het vredesverdrag uit 1979 met Israël; hij wil dat het volk het pad van de heilige jihad (gewoonlijk gericht tegen het Westen, Amerika en Israël) opgaat.
 
Door Qaradari na 30 jaar ballingschap in het oliestaatje Qatar naar Egypte te laten terugkeren lijkt het leger te hopen een goede band met de Moslim Broederschap op te bouwen. De legerleiders deden er in ieder geval alles aan om het Qaradari naar de zin te maken en om alle overige oppositiepartijen de mond te snoeren, waarmee de moslimextremist en jihadist hard op weg is een grote invloed te kunnen gaan uitoefenen op de besluiten van de Opperste Militaire Raad van Egypte. (1)

Egypte en Iran misleiden samen de wereld bij doorlaten marineschepen
Dat dit wellicht nu al het geval is blijkt uit het feit dat de Egyptische legerleiding de doortocht van Iraanse marineschepen door het Suez kanaal heeft toegelaten en daarbij bewust de hele wereld heeft misleid door zolang mogelijk vol te houden dat de schepen géén toestemming hadden gekregen. Door handig gebruik te maken van een zandstorm -zodat spionagesatellieten er geen zicht op hadden- blijken de Iraanse oorlogsschepen reeds de Middellandse Zee opgevaren te zijn. Teheran vierde deze mijlpaal met een officiële verklaring op de staatstelevisie dat de schepen op weg zijn naar Syrië, waar zij volgens Israël lange-afstandsraketten voor de islamitische terreurgroepering Hezbollah zullen lossen. (2)

De militaire heersers van Egypte moeten zich heel goed bewust zijn geweest dat ze hiermee de door Iran geleide anti-Westerse alliantie met Turkije, Syrië, Hezbollah en Hamas enorm hebben versterkt. In dat opzicht haalde Iran afgelopen week toch al een grote overwinning, doordat de Saudische koning Abdullah -woedend op president Obama vanwege het laten vallen van Mubarak- de Iraanse marineschepen toestemming gaf om af te meren in de Saudische havenstad Jeddah.
 
Egypte en Saudi Arabië keren zich tot Iran
Conclusie: zowel Egypte als Saudi Arabië hebben een 180 graden ommezwaai gemaakt van Washington naar Teheran. De regering Obama is er in geslaagd in zeer korte tijd bijna de hele moslimwereld in het Midden Oosten te laten radicaliseren, waardoor de VS steeds minder invloed krijgt in de regio. We schreven echter al vaker dat dit nu juist wel eens de bedoeling zou kunnen zijn van taqqiya president Barack Obama. Ook zijn veto over de Palestijnse anti-Israëlische VN-resolutie afgelopen vrijdag, waar de Palestijnse Autoriteit woedend op reageerde, zou onderdeel van zijn plan kunnen zijn het hele Midden Oosten tegen Israël op te zetten. Het feit dat een extremistische jihadist op het Tahrir plein openlijk mag oproepen tot de jihad en een mars op Jeruzalem, zonder dat ook maar iemand in het Westen er aandacht aan besteed, is onmiskenbaar een duister teken aan de wand.


Xander
 
(1) DEBKA
(2) DEBKA
 
Zie ook:
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl