Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Christenen in Midden Oosten bijna verdwenen door islamitisch geweld
Christenen in Midden Oosten bijna verdwenen door islamitisch geweld

 
Dagelijkse praktijk in de 'religie van vrede' landen:  Dit Pakistaanse christelijke meisje van 12 werd straffeloos verkracht, gemarteld en vermoord door een moslimadvocaat (4).
 
Er leven steeds minder christenen in het Midden Oosten. Oorzaak: voortdurende discriminatie, racisme, agressie en vaak dodelijk geweld door moslims in de door de islam beheerste landen. 100 jaar geleden vormden christenen nog 20% van de bevolking in de regio; vandaag is dat nog maar 5%. In Turkije zakte het aandeel christenen in dezelfde periode zelfs van 20% naar 0,2%. 'Als dit zo doorgaat dan zal het christendom in het Midden Oosten verdwijnen,' aldus de in Libanon werkzame Egyptische Jezuitische voorganger Samir Khalil Samir.

Ook het Vaticaan maakt zich hier zorgen om en heeft een conferentie met bisschoppen uit het hele Midden Oosten belegd om te zien op welke manier de christelijke minderheden in de moslimwereld nog gered kunnen worden. In een op de synode besproken Voice of America rapport werden een aantal islamitische landen waar christenen het erg moeilijk hebben eruit gelicht, zoals Egypte en Libanon. 'Hier in het Midden Oosten hebben de moslims de macht,' aldus Ziyad Hajjar, een in Beirut levende jonge christen. 'We kunnen niet over ons geloof praten want dat is gevaarlijk. Als moslims erachter komen dat je christen bent dan kun je gemakkelijk in de problemen komen.'
 
Een christelijke vluchteling uit Soedan die nu in Cairo leeft bevestigt dat christenen in zowel Egypte als zijn thuisland worden vervolgd. Christenen kunnen nauwelijks werk vinden omdat ze vanwege hun geloof worden gediscrimineerd. Vaak worden ze gedwongen te kiezen tussen zich te bekeren tot de islam of door uithongering te sterven. Begin dit jaar werden zeven Egyptische christenen die net uit de kerk kwamen doodgeschoten door drie moslims. Tien anderen raakten gewond. (1)

Ook in de Palestijnse gebieden zuchten christenen zwaar onder het moslimjuk. Geschat wordt dat alle Palestijnse christenen over zo'n 15 jaar 'weggezuiverd' zullen zijn. Inmiddels ziin er al zo'n 70.000 Palestijnse christenen naar het Zuid Amerikaanse Chili gevlucht. Anderen kiezen voor Europa, Australië, de VS of Canada. (3)

In Irak is slechts 5% van de bevolking christen, maar vormen ze 40% van de naar het buitenland gevluchte Irakezen. Vorig jaar werd een pinksterkerk in Algerije geplunderd en platgebrand; in Pakistan werden vier christenen, waaronder een kind, levend verbrand door moslims en werd een kerk in brand gestoken onder de valse beschuldiging dat ze de Koran 'onteerd' zouden hebben. In Iran zit een bekende evangelische voorganger in de gevangenis en wacht op de doodstraf omdat hij de islam verlaten heeft (2). Het zijn slechts enkele voorbeelden van een oneindig lange lijst met islamitisch geweld tegen christenen.
 
Moslimgeweld tegen christenen door het Westen doodgezwegen
Al vaker schreven we dat alleen al in 2009 zo'n 110.000 christenen in de islamitische landen werden vermoord vanwege hun geloof. In Soedan is het aantal vermoorde christenen door moslims sinds 1984 opgelopen tot 1,5 miljoen. In heel het Midden Oosten is geweld tegen christenen en hun bezittingen evenals verkrachting van christelijke vrouwen aan de orde van de dag, omdat moslims dit in hun landen vrijwel straffeloos kunnen doen. Iedereen die hier openlijk over spreekt of klaagt wordt met de dood bedreigd.

Bizar genoeg worden de gruwelijke misdaden tegen christenen nauwelijks belicht door Westerse politieke en kerkelijke leiders. Integendeel, velen van hen werpen zich juist op als pleitbezorgers voor de opkomst van de racistische islam in het Westen en voor de 'Palestijnse zaak'. Ook in Nederland laten de zogenaamd christelijke partijen CDA en CU in dat opzicht hun medegelovigen in de moslimwereld volkomen in de steek door deze schrijnende christenvervolgingen dood te zwijgen en in plaats daarvan hun pijlen te richten op Israël.
 
De Westerse afhankelijkheid van islamitische olie heeft op deze manier geleid tot een regelrecht verraad van alle vrijheidsprincipes en mensenrechten waar onze democratisch gekozen overheden nog steeds prat op menen te kunnen gaan. De waarheid over de islam wordt onderdrukt en degenen die wel met de harde feiten naar buiten durven te komen worden met behulp van de door linkse islamo-fascisten gecontroleerde media belachelijk gemaakt, uitgemaakt voor racist of voor het gerecht gesleept. Nog even, en de vrijheid van meningsuiting kan ook in ons land ten grave worden gedragen, alwaar het te ruste kan worden gelegd naast de daar reeds lang wegrottende strijd tegen onrecht, vervolging, geweld en uitbuiting van Joden, christenen en alle andersdenkenden door moslims. Wie zwijgt, stemt immers toe.
 
 
Xander
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl