Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Washington Post: Mislukken top met Israël schuld van 'rancuneuze' Obama
Washington Post: Mislukken top met Israël schuld van 'rancuneuze' Obama
Amerika levert $ 10 miljard aan wapens aan Israëls vijanden, maar zelfs geen kogel voor Israël sinds Obama's aantreden

 
23 maart: Barack Hussein Obama maakt een wandelingetje rond het Witte Huis. De Amerikaanse president ontpopt zich steeds meer als een grote vijand van Israël. 
 
De Israëlische premier Benyamin Netanyahu en zijn minister van Defensie Ehud Barak zijn zonder enige overeenstemming te hebben bereikt met de Amerikaanse president teruggekeerd naar Jeruzalem. De gezaghebbende Washington Post wijt het mislukken van de gesprekken tussen de VS en Israël volledig aan een 'rancuneuze' Barack Obama, die Netanyahu behandelde 'alsof het een smerige Derde Wereld dictator was die alleen nodig is om strategische redenen, maar overduidelijk op grote afstand werd gehouden.'

Na de ijskoude ontvangst op het Witte Huis, waarin Obama de Israëlische leiders ongenadig de duimschroeven aandraaide door te dreigen met een officiële veroordeling van Israël als niet onmiddellijk gestopt wordt met alle Joodse bouwactiviteiten in Jeruzalem, probeerden Netanayhu en Barak -in samenwerking met de speciale adviseur van de president Dennis Ross en afgevaardigde voor het Midden Oosten George Mitchell- nog koortsachtig een compromisvoorstel op tafel te leggen. Obama weigerde er echter op in te gaan, waarna een hoge Amerikaanse official concludeerde dat er in 54 jaar tijd niet zó'n ernstige crisis tussen de VS en Israël is geweest. (In 1956 eiste president Dwight Eisenhower dat David Ben-Gurion de Israëlische troepen uit de Sinaï woestijn moest terugtrekken.)

Als Netanyahu niet officieel een bouwstop aankondigt in Jeruzalem, ook in de Joodse wijken, voor tenminste de periode dat er gesprekken met de Palestijnen plaatsvinden, én zich nu al bereid verklaard om enorme concessies aan de Palestijnen te doen, dan zal Obama een officiële Amerikaanse veroordeling van Israël uitspreken en de regering in Jeruzalem de schuld geven van het mislukken van de onderhandelingen met de Palestijnen. Vervolgens zal Obama Israël dwingen akkoord te gaan met een vredesverdrag dat geheel door Amerika en de Arabische Liga zal zijn opgesteld. De verdeling van Jeruzalem in een Westelijk deel voor de Joden en een Oostelijk deel voor de Palestijnen -inclusief de Tempelberg- is dan feitelijk een absolute zekerheid.

'Obama begon een ruzie over iets waar vrijwel alle Israeli's het over eens zijn en vóórdat de serieuze gesprekken zelfs maar zijn begonnen,' concludeert de Washington Post. 'Een nieuwe regering kan nog wegkomen met een dergelijke fout, gezien het verraderlijke en complexe diplomatieke toneel van het Midden Oosten. Daarom werd Obama weinig verweten toen hij vorig jaar precies dezelfde fout maakte. Maar deze tweede keer lijkt de president niet naief, maar ideologisch en rancuneus.' (1)
 
Daarmee raakt de Washington Post precies de twee belangrijkste aspecten van het presidentschap van Barack Obama tot nu toe: zijn anti-Israëlische (om niet te zeggen anti-Semitische) ideologie en zijn enorme rancune als hij op wat voor terrein dan ook zijn zin niet krijgt. Niet voor niets concluderen steeds meer toonaangevende experts dat Obama duidelijk een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis lijkt te hebben, misschien zelfs wel de kwaadaardige variant. (2)

Miljarden aan wapens voor Arabische landen, niets voor Israël
Obama's steeds openlijker wordende haat tegen de Joodse staat -die hij tijdens zijn verkiezingscampagne om electorale redenen nog angstvallig verborgen hield- blijkt daarnaast ook uit het feit, dat hij sinds zijn aantreden alle wapenleveranties aan Israël heeft tegengehouden, van Apache gevechtshelicopters tot 'slimme' bommen. Daarentegen leverde Amerika voor meer dan $ 10 miljard aan wapens -waaronder dezelfde Apaches en ook F-16's en moderne afweerraketten- aan Israëls Arabisch-Islamitische vijanden (3) (o.a. Saudi Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten,  Koeweit, Marokko en Jordanië, wiens koning Abdullah vandaag waarschuwt dat Israël 'met vuur' speelt als het door blijft gaan met bouwen in Jeruzalem (4) ).
 
De omslag in de jarenlange Amerikaanse politiek om Israël een kwalitatieve voorsprong te laten houden op zijn vijandige buurlanden begon overigens al onder de vorige president George Bush. Zijn reden was dat hij bij voortgaande bewapening van Israël vreesde de Arabische steun voor de oorlogen in Irak en Afghanistan te verliezen. De reden van Barack Obama is echter veel duisterder: hij wil de Arabisch-Islamitische landen met Amerikaanse wapens zó sterk maken, dat ze bij een volgende oorlog met Israël zullen winnen, en de Joodse staat van de kaart geveegd wordt.


Xander
 
(4) Jerusalem Post 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl