Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Plan om populaire websites tijdens grieppandemie te blokkeren
Plan om populaire websites tijdens grieppandemie te blokkeren

 
 
Volgens persbureau Reuters worden er plannen ontwikkeld om tijdens de Mexicaanse grieppandemie delen van het internet af te sluiten. Websites met 'conflicterende' informatie over de griep en de vaccinatiecampagne zouden op deze manier eenvoudig geblokkeerd kunnen gaan worden. Vooral populaire websites zouden in gevaar zijn omdat zij teveel 'bandbreedte' zouden opslurpen, als een groot deel van de bevolking vanwege de Mexicaanse griep gedwongen thuis zit en massaal gaat telewerken of online spelletjes wil gaan spelen.

Experts zouden al enige jaren wijzen op het mogelijk slecht bereikbaar worden van het Internet tijdens een ernstige pandemie. Onderzoekers namens het Amerikaanse Congres verwijten het ministerie van Homeland Security hier nauwelijks op voorbereid te zijn. Het ministerie verwerpt de kritiek vanwege de 'onrealistische verwachtingen die er zijn over hoe het Internet bestuurd zou moeten worden als miljoenen mensen vanuit huis beginnen te werken, en zieke en verveelde kinderen tegelijkertijd online spelletjes beginnen te spelen.'

Zowel de overheid als veel bedrijven hopen hun werkzaamheden zoveel mogelijk door middel van telewerken te kunnen voortzetten. Volgens het General Accountability Office zou het digitale netwerk tijdens een pandemie echter helemaal vol kunnen gaan lopen, waardoor economisch belangrijke partijen mogelijk schade zullen oplopen.
 
Daarom zouden Internetproviders toestemming van de overheid moeten krijgen om populaire websites te blokkeren, of de bandbreedte voor gewone burgers te beperken, ten gunste van het commerciële (handels- en financiële) internetverkeer.

Overheden worden op deze manier in staat worden gesteld om naar eigen inzicht websites af te sluiten. Er is weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te bedenken, dat vooral 'alternatieve' websites met informatie die tegen de visie van de overheid en de daarop gebaseerde propaganda van de reguliere media ingaat, het slachtoffer zullen zijn.
 
 
Xander
 
Bron: The Flu Case 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl