HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Palestijnen: Geen rechten voor Joden en Christenen in Palestijnse staat
Palestijnen: Geen rechten voor Joden en Christenen in Palestijnse staat
'No, we can't': Weinig steun voor Obama's oproep om geweld tegen Israël te beëindigen

 
Palestijnen willen dat geweld tegen Israël doorgaat en dat heel Jeruzalem volledig Islamitisch wordt, zonder rechten voor Joden en Christenen.
 
Uit een onderzoek van Arab World for Research & Development onder 1200 Palestijns-Arabische inwoners van Judea, Samaria en Gaza blijkt dat de meesten niet willen dat Joden en Christenen gelijke rechten krijgen in hun eventueel toekomstige Palestijnse staat. Meer dan 42% is het oneens met de verklaring van de Amerikaanse president Obama, dat Jeruzalem 'een veilig en blijvend thuis voor Joden, Christenen en Moslims' zou moeten zijn, en vindt dat de stad volledig Islamitisch moet worden.

Slechts 17% van de ondervraagden was het eens met Obama's stelling, dat de hoofdstad van Israël toegankelijk moet zijn voor leden van alle grote religies. 20% was het 'enigszins' met hem eens, en 17% was het 'enigszins oneens' met hem.
 
Meer dan 45% van de Palestijnse Arabieren is het eveneens niet eens met Obama's oproep aan de Arabische wereld, om in hun verzet (tegen Israël) geweld en moorden te verwerpen. 22% had hier geen mening over, terwijl de overige 23% het enigszins of volledig met deze oproep eens was.

Daarnaast liet het onderzoek zien, dat Obama's speech in Caïro weinig indruk heeft gemaakt. Slechts 14% gelooft dat Obama's oproep tot de oprichting van een Palestijnse Staat serieus is.
 
Daarnaast bleek afgelopen week opnieuw dat de Arabieren niet van plan zijn om aan Obama's wens om de betrekkingen met Israël te normaliseren tegemoet te komen, zelfs niet als Israël instemt met alle eisen, dus meewerkt aan de oprichting van een Palestijnse Staat op haar grondgebied, en zich volledig terugtrekt uit Judea en Samaria.

De Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken, Danny Ayalon, zei gisteren voor de radio dat van Israël geen enorme concessies verwacht kunnen worden, zoals het stoppen van de uitbreiding van nederzettingen, 'terwijl de andere partij zelfs niet bereid is een klein stapje in onze richting te doen.'
 
Joden willen gelijke rechten
Een ander, nieuw onderzoek toont aan, dat 58% van de Israëlische Joden gelijke rechten wil voor alle inwoners -dus ook Joodse- in een toekomstig Palestina. Er wonen op dit moment ongeveer 300.000 Joden in Judea en Samaria en ongeveer 250.000 in Jeruzalem. De Palestijnen willen hen tot de laatste man uit hun toekomstige eigen staat verwijderen.

In eventuele onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen over de oprichting van een Palestijnse staat vindt 81% dat Israël moet vasthouden aan de rechten van Joden om de heilige plaatsen in Judea en Samaria vrijelijk te kunnen (blijven) bezoeken. Onder deze heilige plaatsen bevinden zich het Graf van de Aartsvaderen in Hebron, het graf van Jozef in Sichem en het graf van Rachel in Bethlehem.
 
Meer dan 60% van de Israëlische Joden vindt gelijke rechten in een Palestijnse Staat een zaak van nationale eer. Israëlische leiders die niet vasthouden aan de vrijheid van vestiging (de nederzettingen) en toegang tot de heilige Joode plaatsen in een toekomstig Palestina, zouden daarom aan een gebrek aan zelfrespect lijden.

En weer blijkt uit dit onderzoek wat de ware bedoelingen zijn van het Palestijns-islamitische volk: zelf wel alle rechten opeisen, maar deze niet aan andersdenkenden -dus alle niet-moslims- willen geven. Het is daarom een illusie te denken dat er echte vrede mogelijk is met hen. Zodra ze hun eigen staat zouden krijgen, met Oost Jeruzalem als hoofdstad, zal hun volgende doel dan ook het volledig in bezit krijgen van heel Jeruzalem en heel Israël zijn, en dus de 'verwijdering' van iedere Jood en Israëli. Zowel Hamas als de Palestijnse Authoriteit hebben deze doelstelling nooit opgegeven en onlangs wederom bevestigd, en dat is vanuit hun standpunt gezien logisch, omdat dit een aan hen in de Koran gegeven heilige opdracht is.
 
Eén van de bewijzen is bijvoorbeeld een recente TV-uitzending van de officiële Palestijnse zender Fatah-TV, die gecontroleerd wordt door de Palestijnse Authoriteit. Hierin schepten leden van Hamas en Fatah tegen elkaar op over wie tot nu toe de meeste Israëlische slachtoffers heeft gemaakt. Aanhangers van de zogenaamd 'gematigde' Fatah-beweging van Mahmoud Abbas bekritiseerden Hamas, omdat er sinds de overname van de Gazastrook geen zelfmoordaanslagen op burgerdoelen in Israël zijn gepleegd, iets dat onder het bewind van Fatah nog wel regelmatig gebeurde (vergeten wordt dat dit te danken is aan het fel bekritiseerde, maar o zo nodige en nuttige Israëlische Veiligheidshek).
 
De pro-Fatah aanhangers schepten onder andere op over de sadistische moord op twee Israëli's in Ramallah in 2000, die dood werden geslagen en geschopt, werden verminkt en wier lichamen door de straten werden gesleept.
 
En aan dit soort mensen moet Israël nu volgens de hele internationale gemeenschap een eigen staat geven. Terwijl ze die al lang en breed hebben (Jordanië, waar 80% van de bevolking Palestijns is).
 
Xander
 
Bronnen o.a.: Arutz 7 / Jerusalem Post / Arutz 7

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl