HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

'Eerste gezamelijke oefening marines Rusland en Iran'
'Eerste gezamelijke oefening marines Rusland en Iran'

 
Hovercraft van de Iraanse marine.
 
Terwijl China volgens minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton de Amerikaanse zorgen over een nucleair bewapend Iran is gaan delen, gaan de marines van Rusland en Iran voor het eerst een gezamelijke oefening houden. Volgens een bericht van het Iraanse Mehr persbureau zullen aan de oefening zo'n 30 Russische en Iraanse marineschepen deelnemen en tevens een aantal helikopters.

Een Iraanse topofficial verklaard dat de gezamelijke vlootbewegingen, die plaats gaan vinden in de Kaspische Zee, de cöordinatie tussen beide landen zullen verbeteren en zich zullen concentreren op zoek- en reddingsoperaties en het voorkomen van vervuiling.
 
Rusland en Iran hebben intensieve handelsbanden met elkaar. De regering in Moskou heeft tot nu toe strengere VN-sancties tegen Iran tegengehouden, ondanks het stelselmatig negeren door Iran van de internationale eis dat het islamitische land inzage geeft in haar nucleaire ambities en tevens haar veronderstelde kernwapenprogramma opgeeft.

De eerste Iraanse kerncentrale in Bushehr wordt gebouwd door Rusland, en bevindt zich op dit moment in de laatste testfase. Tevens voorziet Moskou, buiten het zicht van de internationale ogen om, het regime in Teheran nog steeds van wapens. In april verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken dat Iran 'onze buur is en een land dat een zeer belangrijke rol kan spelen bij het oplossen van een aantal prangende internationale vraagstukken, zoals de situatie in Afghanistan, Irak en de verschillende aspecten rond het bewerkstelligen van vrede in het Midden Oosten.'
 
Iran betaalt Rusland meer dan € 630 miljoen voor de bouw van de licht-waterreactor in Bushehr, en heeft voor de centrale al diverse transporten verrijkt uranium, waarmee kernwapens geproduceerd kunnen worden, ontvangen. Wel zou de oplevering van de reactor inmiddels vertraagd zijn omdat een aantal Russische banken niet langer samen zouden willen werken met Iran.
 
Zo onopvallend mogelijk is Moskou langzaam maar zeker de militaire banden met Israëls aartsvijanden Syrië en Iran aan het verstevigen. Op 21 juli plaatsten we bijvoorbeeld het bericht, dat Rusland de Syrische havenstad Tartus wil uitbreiden tot één van de grootste en belangrijkste buitenlandse marinebases van de Russische marine, en tevens de modernste raketten aan het Syrische leger wil overhandigen.
 
De oud-Sovjet dissident Viktor Suvorov bracht eerder dit jaar een nieuw boek uit waarin hij zegt, dat Moskou nog steeds uit is op een aanvalsoorlog op het Westen, en Iran de belangrijkste pion van dit Russische plan is. Velen kunnen zoiets maar moeilijk geloven, maar Suvorovs informatie komt overeen met het visioen dat 'prayer walker' Henry Gruver kreeg over een plotselinge Russische verrassingsaanval op de VS en Europa, die al in de zeer nabije toekomst zou kunnen gaan plaatsvinden (deel 1 / deel 2).
 
 
Xander
 
 
Zie ook:
 
20-02: Gog-Magog alliantie kompleet.... (/Omsingeling Israël voltooid)
08-12: Zware Russische wapens naar Libanon

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl