HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Paus naar Israël met overeenkomst Vaticaan-Arabische Liga op zak
Paus naar Israël met overeenkomst Vaticaan-Arabische Liga op zak
Bijzondere diplomatieke maand: Benedictus XVI naar Israël, Peres en Netanyahu naar Obama, Ahmadinejad naar Syrië - Vaticaan wil authoriteit over de Tempelberg


 
Israël staat deze maand nog sterker dan normaal in het middelpunt van de wereldpolitiek en -diplomatie. De Iraanse predisent Ahmadinejad brengt morgen een bezoek aan zijn Syrische bondgenoot Assad, alwaar zij hun gezamelijke vijandigheid tegen Israël, alsmede ook de steun van de nieuwe Amerikaanse president Obama zullen vieren; de Israëlische leiders brengen op 4 en 5 mei (president Peres) en op 18 mei (premier Netanyahu) een bezoek aan Washington, juist omdat zij hier zo bezorgd over zijn, en Paus Benedictus XVI zal van 11-15 mei een bezoek brengen aan het Heilige Land, volgens zijn eigen woorden als een 'pelgrim van vrede' - maar niet voordat hij ruim een week geleden eerst een overeenkomst sloot met de Arabische Liga, over hoe deze vrede er uit moet komen te zien.
Iran en Syrië hebben veel te vieren
Israëls aartsvijanden Iran en Syrië hebben deze week veel successen te vieren. De nieuwe Amerikaanse president Obama dingt naar hun hand, waardoor ze zich in een zetel zien geplaatst bij toekomstige onderhandelingen over vrede in het Midden Oosten. Tot hun grote genoegen zien ze, hoe de VS zich onder Obama van Israël afkeert, en bereidt is om Jeruzalem flink onder druk te zetten, om enorme concessies te doen aan de Palestijnen en aan de al jaren door beide landen gesteunde islamitische terreurgroepen Hamas en Hezbollah.

Met namel voor Iran is er sinds het aantreden van Obama enorm veel veranderd. Daar waar het land eerst nog het mogelijke doelwit was van een Amerikaanse (/Israëlische) aanval op haar nucleaire installaties, mag de regering in Teheran zich nu verheugen in de warme belangstelling van Washington, dat zelfs militair wil gaan samenwerken met Iran.
 
Ook Syrië staat in de plotselinge gunst van Amerika. De VS wil er alles aan doen om de betrekkingen met Damascus te normaliseren, en is daarvoor bereid om Israël te dwingen om de Golanhoogte op te geven, en tevens om de Syrische steun aan Hezbollah oogluikend toe te staan. Ook kreeg NAVO-lid Turkije toestemming van Obama om gezamelijke militaire oefeningen met Syrië te houden.
 
Daarnaast mogen Iran en Syrië nu ook uitkijken naar de levering van hypermoderne Russische wapens. Eerder vandaag berichtten we, dat Rusland via Wit-Rusland aan beide landen ballistische raketten van het type Iskander-M, alsmede ook S-300 luchtafweersystemen gaat leveren. De toestemming, steun en gunst van Obama, samen met de wapens van Putin, hebben de positie van Iran, dat gezworen heeft de Joodse staat van de kaart te vegen, enorm versterkt. En daardoor ook van haar vazalstaat Syrië en de Palestijnse terreurbeweging Hamas, die rechtstreeks vanuit Teheran wordt aangestuurd, gefinancierd en bevoorraad.
 
Israëlische leiders bezorgd, maar vastbesloten naar Washington
Het is dus niet verwonderlijk dat de Israëlische president Peres deze week op bezoek gaat bij Barack Obama, waarna premier Nethanyahu hem op 18 mei zal volgen. Naar buiten toe zullen de drie leiders zoals gebruikelijk woorden van vriendschap, vrede en verzoening spreken, maar binnenskamers zullen er waarschijnlijke keiharde woorden gaan vallen.
 
Israël maakt zich grote zorgen over de scherpe koerswijziging die de VS onder Obama heeft ingezet. Niet alleen is Barack Obama van plan om het nucleaire programma van Iran te gaan toestaan, maar hij wil zelfs dat de VS militair gaat samenwerken met het land, door Amerikaanse troepen en wapens via Iran naar Afghanistan te transporteren.
 
Omdat Iran nu de prioriteit heeft gekregen in het Witte Huis, is Israël op een veel lager plan beland. Alle signalen wijzen er op, dat Obama de regering in Jeruzalem enorm onder druk zal zetten, om nog dit jaar desnoods gedwongen akkoord te gaan met een vredesverdrag voor het Midden Oosten, dat voor Israël buitengewoon nadelig zal uitvallen, en de Joodse staat in een onmogelijke strategische positie zal plaatsen.

'Duif' Shimon Peres zal zich mogelijk laten overbluffen door Obama, maar 'havik' Benyamin Netanyahu beslist niet. Ja, na afloop van zijn gesprek met Obama zal hij benadrukken, dat de vriendschapsbanden tussen de VS en Israël onverminderd sterk zijn. Maar niet, nadat hij de Amerikaanse president heeft duidelijk gemaakt, dat als hij op deze voet verder gaat, hij binnen hooguit enkele maanden een éénzijdige Israëlische militaire aanval op zijn nieuwe bondgenoot Iran kan verwachten. De oorlog die hier uit voort zou kunnen komen, zou wel eens het hele Midden Oosten in vuur en vlam kunnen zetten - en misschien nog wel erger.

Paus met Rooms-Arabische vredesboodschap naar Jeruzalem
Ook deze maand op het programma: een bezoek van de Rooms Katholieke paus Benedictus XVI aan het 'heilige land' Israël, alsmede ook aan Jordanië en de Palestijnse gebieden. De paus komt volgens eigen zeggen 'als een pelgrim van vrede'.

'Het land van de geboorte, dood en wederopstanding van onze Heer, een heilige plaats voor de drie grote monotheïstische relgies, wordt al 60 jaar geplaagd door geweld en onrechtvaardigheid,' aldus de paus. 'Dit heeft een algemene atmosfeer van wantrouwen, onzekerheid en angst veroorzaakt, waarbij vaak buurman tegen buurman en broeder tegen broeder werd opgezet.'

Volgens de in het katholieke geloof gespecialiseerde journalist Damian Thompson wacht Benedictus een zware taak, aangezien volgens hem zowel Joodse als Islamitische groeperingen er alles aan zullen doen, om te voorkomen dat de paus een brug slaat tussen hen, wat één van de belangrijkste doelen van zijn reis naar Israël is. 'Verzoening -moeilijk, maar onmisbaar- is een voorwaarde voor een veilige toekomst en een vreedzaam samenleven, en kan slechts worden bereikt door hernieuwde, vasthoudende en oprechte pogingen om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen,' aldus de 82 jarige paus.
 
Naast het verzet tegen zijn pogingen om de wereldreligies bij elkaar te brengen, zal ongetwijfeld Benedictus' oorlogsverleden ter sprake worden gebracht. De paus was destijds lid van de Hitler Jugend, volgens zijn eigen zeggen onvrijwillig. Het feit dat hij in januari de excommunicatie van een bisschop, die de Holocaust ontkent, ongedaan maakte, gooit hierbij extra olie op het vuur.

Daarnaast valt Benedictus' bezoek precies samen met de Palestijnse viering op 15 mei van de 'Nakba', oftewel de 'catastrofe', waarmee de stichting van de staat Israël in 1948 wordt bedoeld. In verband hiermee wordt zijn geplande bezoek aan het Palestijnse vluchtelingenkamp al-Aida als symbool gezien voor de erkenning van het Vaticaan op het recht van terugkeer van alle Palestijnse 'vluchtelingen' naar Israël, iets dat voor de regering in Jeruzalem onbespreek is.

Ruim een week geleden sloten het Vaticaan en de Arabische Liga een overeenkomst, waarmee beide partijen gezamelijke 'vrede en veiligheid in de wereld' willen promoten. De overeenkomst lijkt het gevolg te zijn van de 'intergeloofs' dialoog tussen belangrijke islamitische en katholieke geestelijken.
 
De Islamitische geestelijke leiders dringen er al enige tijd op aan, dat de 'leider van het Christendom', zoals de paus wordt gezien, erkent dat beide geloven één God aanhangen, en dat het christendom zich met de islam moet verenigen rondom gezamelijke essentiële waarheden. Het geloof dat God een Zoon heeft, moet hierbij volgens hen echter worden uitgesloten.
 
Vaticaan wil authoriteit over de Tempelberg
De overeenkomst is verder speciaal gericht op een 'rechtvaardige oplossing' van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het feit dat Benedictus XVI in de aanloop van zijn bezoek aan Israël spreekt van '60 jaar geweld en onrechtvaardigheid', doet vermoeden, dat hij de Israëliche regering onder druk zal zetten om niet alleen akkoord te gaan met een Palestijnse staat, maar ook met het overdragen van oost Jeruzalem, inclusief het oude historische stadscentrum, aan de Palestijnen, en delen ervan aan het Vaticaan.
 
Israël en het Vaticaan onderhandelen al sinds 1999 over het overdragen van bepaalde delen van de 'berg Sion' aan de Roomse Kerk. Het Vaticaan claimt eveneens bepaalde gebieden rondom het meer van Galilea, in Caesarea en in andere delen van Jeruzalem. Sommigen verwachten, dat de paus zijn bezoek zal aangrijpen, om definitief toezeggingen van de Israëlische regering af te dwingen, dat deze gebieden worden overgedragen aan het Vaticaan.

Dr. Stern, de directeur van de Diaspora Yeshiva, dat sinds de oorlog in 1967 toezicht houdt op de Tempelberg, noemt het overdragen van deze authoriteit aan het Vaticaan 'desastreus'. Stern wijst hierbij eveneens op het zojuist gesloten verdrag tussen Rome en de Arabieren. 'Deze nieuwe overeenkomst met de Arabische Liga is buitengewoon ernstig, omdat het Vaticaan hierdoor een belangwekkende partij wordt in het Israëlisch-Arabische conflict.'
 
'Wat betekent het, dat met dit verdrag 'vrede, veiligheid en stabiliteit' bevorderd wordt? Wat bedoelen ze daarmee? Misschien wordt er wel de volgende Arabisch-Israëlische oorlog mee voorbereid,' aldus Stern.
 
De Joden verzetten zich fel tegen de geplande overgave aan het Vaticaan van de plek, waarvan verondersteld wordt dat Jezus daar het Laatste Avondmaal vierde, en van het Graf van Koning David, één van de heiligste Joodse plaatsen van het land. Volgens Rabbi Mordechai Goldstein, de oprichter van de Diaspora Yeshiva, is het doel van het Vaticaan om straks miljoenen christenen naar de 'berg Sion' te halen, om daar massaal het heilige Avondmaal te gaan vieren.
 
Ook de nieuwe Israëlische premier Netanyahu heeft herhaaldelijk gezegd, dat Jeruzalem nooit verdeeld zal worden, een 100% in het bezit van Israël zal blijven. Buiten de kwestie Iran, zal ook dit een fors strijdpunt zijn, als hij op 18 mei een bezoek brengt aan Obama.
 
Xander

Bronnen:
 
Prophecy in the news 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl