Headlines


06-07-15

-  Grieken dreigen zonder toestemming ECB euro's bij te drukken
-

05-07-15


04-07-15


03-07-15


02-07-15


30-06-15


29-06-15


28-06-15


27-06-15


26-06-15


25-06-15


24-06-15


23-06-15


22-06-15


21-06-15


20-06-15


19-06-15


18-06-15


17-06-15


16-06-15


15-06-15


14-06-15


13-06-15


12-06-15


11-06-15


10-06-15


09-06-15

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!


Na het overduidelijke ‘NEE’ van het Griekse volk (61%) denkt de regeringspartij Syriza hardop na over hoe nu verder. Premier Tsipras en minister van Financiën Varoufakis zeggen nog steeds dat een Grexit niet aan de orde is, en er ‘gewoon’ een betere deal met de Troika zal worden gesloten. Hardliners in de extreemlinkse partij stellen echter voor om de Centrale Bank opdracht te geven om zonder toestemming van de ECB euro’s bij te drukken, zodat de banken overeind kunnen blijven. Zo’n stap zou het land echter opnieuw keihard in botsing brengen met de rest van de eurozone, dat dan voor de keus zal worden gesteld: of accepteren dat de Grieken voor altijd op kosten van de eurozone onbeperkt geld zullen blijven uitgeven, of Griekenland uit de muntunie dwingen.

Lees meer...   (0 reacties)

Schandaal: IMF wist al in 2010 dat miljarden bailouts geen zin hadden en Griekenland schulden nooit zou terugbetalen, maar verzweeg dit


Weg met die gehate blauwe vlag met gele sterren, die de grootste bedreiging vormt voor de vrijheid, vrede, welvaart en democratie, niet alleen in Griekenland, maar in heel Europa.

Zijn de het de Grieken met hun fraude en veel te hoge uitgaven die ervoor gezorgd hebben dat het er nu een eurocrisis is? Misschien ten dele, maar wat nu veel belangrijker is dat de Grieken vandaag niet alleen zichzelf, maar heel Europa, inclusief Nederland, kunnen redden. 5 juli 2015 zou dan de geschiedenisboeken kunnen ingaan als dé dag dat Griekenland, de bakermat van de Westerse democratie, de vrijheid en toekomst van de Europese burgers redde door eindelijk te breken met het dictatoriale Troika regime in Brussel en Frankfurt, en een bom te leggen onder de complete eurozone. Een bom, die niet snel genoeg kan ontploffen.

 


Lees meer...   (20 reacties)

Uitslag referendum wordt zo goed als zeker vervalst


We suggereerden de afgelopen dagen al vaker dat de uitkomst van het referendum dat morgen in Griekenland wordt gehouden mogelijk zal worden gemanipuleerd of gewoonweg vervalst, net als vorig jaar met het EU-referendum in Schotland is gebeurd. Daar is nu een nieuwe sterke aanwijzing voor boven tafel gekomen: de firma die morgen verantwoordelijk is voor het tellen van de stemmen heeft directe banden met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

 

Lees meer...   (16 reacties)

Griekse banken overwegen ‘haircut’ van minstens 30% op tegoeden van boven de € 8000,- - Waar blijft de politieke verantwoording voor het eurodrama?

 

De politiek heeft het jaren uit kunnen stellen, maar nu is het dan toch ‘game over’ voor de eurozone. Ongeacht de uitslag van het Griekse referendum morgen is er maar liefst € 360 miljard euro in rook opgegaan, voor een groot deel op kosten van de belastingbetalers in Noord Europa, waaronder Nederland. Nu de sterk in opkomst zijnde Spaanse volksbeweging Podemos eveneens een schuldenkwijtschelding begint te eisen, is het slechts een kwestie van tijd voordat de euro instort en Europa helemaal opnieuw moet beginnen – als dat tenminste nog mogelijk is.

 

Lees meer...   (25 reacties)

Minister Kammenos: Griekenland en EU ‘in oorlog’ met elkaar – Telegraph: Griekse pinautomaten één dag voor het referendum leeg


Minister van Defensie Panos Kammenos: ‘Griekenland is in oorlog met de EU, maar wij zullen nooit toegeven’

Gisteren verdween het bericht weer even snel uit de Duitstalige media als het erop was gekomen: de Griekse minister van Defensie Panos Kammenos dreigt met militair ingrijpen om de stabiliteit in het land te waarborgen. Hier zit echter veel meer achter, namelijk de mogelijke bezuinigingen op de strijdkrachten, waar de Grieken ondanks alle schulden onvoorstelbaar veel geld aan blijven uitgeven – tot vreugde van de Amerikaanse defensie bedrijven.

 


Lees meer...   (17 reacties)

Griekenland heeft nog eens € 170 miljard nodig om tot 2018 overeind te blijven - ‘Troika gaat net als eerder in Schotland uitslag Grieks referendum vervalsen’


Nog schokkender is deze statistiek, waaruit blijkt dat ook de Portugese, Italiaanse en Spaanse staatsschulden –een veelvoud van de Griekse- onhoudbaar zijn. Kortom: het einde van óf de euro, óf onze welvaart, komt nu snel dichterbij.

Uit een analyse van het IMF blijkt dat al het euro reddingsgeld definitief is verdwenen. Dat sloeg vooral in Duitsland, met zo’n € 80 miljard met afstand de grootste geldschieter, in als een bom. Het betekent dat ook enkele jaren geleden gedane beloftes van het kabinet Rutte dat al ons aan de Grieken ‘geleende’ geld weer zou worden terugbetaald, definitief de prullenbak in kunnen. Wij Nederlanders zijn minstens € 20 miljard kwijt, en betalen daar nu voor middels de afbraak van de GGZ en de zorg voor ouderen en chronisch zieken.

 

Lees meer...   (26 reacties)

Duitse regering zet met gratis onderdak, gratis voedsel, gratis... ALLES, de grenzen juist wagenwijd open voor immigranten


In Israël houdt een tientallen kilometers lang veiligheidshek al 13 jaar met groot succes moslimterroristen tegen. De Hongaren willen nu iets vergelijkbaars bouwen.

Hongarije heeft aangekondigd een vier meter hoog ‘ijzeren gordijn’ te gaan bouwen langs de grens met Servië om illegale, voornamelijk islamitische immigranten te stoppen. Die komen in toenemende mate niet meer enkel uit Kosovo en Albanië, maar ook uit Afrika. De door de machtige Organization of Islamic Cooperation gedomineerde Verenigde Naties heeft Hongarije fel veroordeeld vanwege het plan.

 


Lees meer...   (25 reacties)

EU-ECB recept voor Griekenland en heel Europa: Alle financiële zeggenschap geheel overdragen aan Brussel


Yanis Varoufakis, ‘Trojaans Paard’ van de Westerse elite?

De Amerikaans-Duitse auteur en onderzoeksjournalist F. William Engdahl ziet tal van sterke aanwijzingen dat de zogenaamd extreem-linkse Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis in werkelijkheid fungeert als een ‘Trojaans Paard’ van de Troika en de internationale banken, bedoeld om de complete eurozone te onderwerpen en alle resterende soevereiniteit van de lidstaten te vernietigen. Na de instorting van Griekenland is het volgende land aan de beurt: Italië. Dan zal de hele EU in een zeer ernstige crisis worden gestort.

 


Lees meer...   (27 reacties)

‘Laatste fase eindtijd, met hevige vervolgingen van christenen, aangebroken’


Venus en Jupiter lijken vanavond één zeer heldere ster te vormen.

Astronomen noemen het letterlijk de ‘Ster van Bethlehem’, de samenstand van de planeten Venus en Jupiter, die in de avondhemel één bijzonder felle ster lijken te vormen. Deze samenstand was ook enkele jaren voor het begin van onze jaartelling te zien, zo rond de geboorte van Jezus Christus. Veel astronomen zijn dan ook van mening dat de ‘Ster van Bethlehem’ zoals beschreven in de Bijbel deze Venus-Jupiter conjunctie was. Voor christenen is de ‘terugkeer’ van deze ster extra interessant, aangezien uit Bijbelteksten opgemaakt kan worden dat deze ook de tweede komst van de Messias lijkt aan te kondigen.

 

Lees meer...   (104 reacties)

Websites EU en Rabobank enige tijd onbereikbaar – FAZ: Griekenland heeft niet eens genoeg geld om referendum te houden – Besmetting: Handel in aandelen Italiaanse banken stopgezet


Rechts: veel Grieken hamsteren levensmiddelen. Links: ook vandaag weer lange rijen voor de pinautomaten. De Grieken kunnen vanaf vandaag maximaal € 60 per dag opnemen. De banken blijven zeker een week gesloten.

Aangezien de beurzen in China en Europa zeer negatief reageerden op het uitblijven van een akkoord over Griekenland en vele procenten zakten, hebben de Centrale Banken actie ondernomen om een totale instorting te stoppen. De Chinese beurs noteerde desondanks de grootste daling in 19 jaar (1). De Zwitserse Centrale Bank besloot daarom om onmiddellijk -met de enige veilige munt die er in Europa is overgebleven- grote hoeveelheden euro’s op te kopen, wat de koers van de munt inderdaad stabiliseerde. In Athene kan de situatie ondertussen ronduit dramatisch worden genoemd (6).

 


Lees meer...   (29 reacties)
Laatste Reacties
(non-profit free fan-ad)

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl